Türk Seramik Sektörünün Avrupa Temasları



Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Seramik Federasyonu (SERFED) Avrupa'da seramik sektörüne ilişkin çeşitli temaslarda bulundu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, SERFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, SERFED Genel Sekreteri Germiyan Saatçioğlu ve Doç. Dr. Alpagut Kara, Avrupa Seramik Sanayicileri Birliği'nin Genel Kurul Toplantısı ve Avrupa Parlamentosu bünyesinde düzenlenen Seramik Forumu'na katıldı.

Heyet, katıldığı toplantılarda Avrupalı seramik sanayicileriyle fikir alışverişinde bulunurken, Erdem Çenesiz şu değerlendirmede bulundu:

''Cerame-Unie Genel Kurulu'nu oluşturan her bir federasyonda Türk seramik sanayinin temsilcileri bulunuyor. Aynı zamanda TÜRKONFED üyesi olan seramik sanayicilerimizin, Avrupa Birliği düzeyinde ülkemizi başarıyla temsil ediyor olmasından mutluluk duyuyoruz. Cerame-Unie gibi uluslararası platformlarda Türkiye'yi temsilen bulunmak, seramik sektörünün üretim, ihracat, ARGE, standartlar gibi konularda gelişimleri açısından son derece önemlidir.''