Türk Yatırımcıdan Makedonya'da Fabrika

Makedonya'nın Berova kasabasında Türk şirketi 'Ulak Ambalaj' tarafından kurulan fabrikanın açılışı Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski tarafından yapıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Vladimir Peşevski, Türk asıllı Devlet Bakanı Hadi Nezir ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer'in de katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Gruevski, Türk yatırımcıların Makedonya'da başarı ile faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Ulak Ambalaj'ın iflas etmiş bir fabrikayı alarak yeniden ekonomiye kazandırdığını kaydeden Gruevski, ''Türk yatırımcılarına minnettarız" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Vladimir Peşevski de Türkiye'nin Makedonya'da en çok yatırım yapan ülke olduğunu söyledi. Türk iş adamlarının Makedonya ekonomisine büyük katkı sağladıkların ifade eden Peşevski, yatırımların daha da artması için desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.

Ulak Ambalaj'ın sahibi Necmi Ulak da konuşmasında, modern teknikle yeniden donatılan fabrikanın Makedonya'nın işsizlik sorununun çözümüne ve ihracatına katkı sağlayacağını belirterek, ilk etapta yıllık 1.5 milyon Avro değerinde üretim yapmayı planladıklarını kaydetti.

Fabrikanın açılış kurdelesi Başbakan Nikola Gruevski tarafından kesildi.