Türkbükü'ndeki İskelelerin Yıkımına Başlandı



Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan yazın özellikle sanat ve iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği Türkbükü'ndeki iskelelerin yıkımına başlandı. Bodrum'un Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Türkbükü sahilindeki 40 kadar iskeleden 20'sinin bu yıl yıkılacağını söyledi.

Esnafın "Etiler" diye tabir ettiği ve "varlıklı" kimselerin yazın yoğun ilgi gösterdiği bölgede kamulaştırma sorunu yaşandığını ifade eden Kaynar, bu sorunun halledilmesinden sonra buradaki iskelelerin de yıkılacağını bildirdi.

Kaynar, şu anda sahil kesiminde bir düzensizlik olduğunu ifade ederek, "Projenin tamamlanmasının ardından esnafın işlerinde de düzelme olacak. Herkes turizmin zarar göreceğini söylüyor, ancak bu projeyle turizmde olumlu adımlar atacağız" dedi.

Esnaf: "Hepsi yıkılsın"

Sahildeki tüm iskelelerin yıkılması gerektiğini söyleyen esnaf, hiçbir şey yapılmadığından şikayetçi:

"Bize 4 yıldır iskelelerin yıkılacağını ve yeniden düzenleneceğini söylediler. Ancak geçen süreçte hiçbir şey yapılmadı. Çarpıklık devam etti. Bugün iskelelerin yıkımına başlandı. Ancak Azmakbaşı'ndan zenginlerin gittiği iskelelerin yıkılmayacağı söyleniyor. Eğer böyle ise bu çifte standarttır. Esnaf mağdur oluyor. Konuyla ilgili Bodrum Kaymakamlığı'na başvuracağız. Bu bölge zaten 'Etiler-Tarabya' diye ikiye ayrılmıştı."

Göltürkbükü Menemene Mahalle Muhtarı Tuncer Ertuğrul ise sahildeki iskelelerin yıkımına karşı olmadıklarını belirterek, "Ancak yıkılacaksa bütün iskeleler yıkılmalı" dedi.

Yıkımına başlanan iskelelerin bir kısmını esnaf kendi imkanlarıyla, bir bölümünü ise belediye ekipleri yıkıyor.