Türkiye 2016 Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi'ne Aday



PMO Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Gaye Çulcuoğlu ve Semiha Demirbaş Çağlayan, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşegül Oruçkaptan ile Prof. Dr. Mehmet Sabaz ve Dr. Oktan Nalbantoğlu'nun katıldığı toplantıda, 15.'si 1976 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen 'Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi'nin 2016 yılında tekrar Türkiye‘de düzenlenmesi için hazırlık ve adaylık süreci ile ilgili kararlar alındı. Buna göre adaylık başvurusu, 3 - 7 Eylül 2012 tarihlerinde Cape Town / Güney Afrika'da yapılacak 49. Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi öncesindeki Dünya Konsey Toplantısı‘nda IFLA-EFLA Türkiye Delegesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Artar tarafından sunulacak.

Adaylık süreci hakkında bugün bir basın toplantısı düzenleyen PMO Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Yılmaz, şu açıklamayı yaptı:

"Uluslararası büyük bir organizasyon olan Dünya Kongresine adaylığımızı açıklama sürecimizin, ülkemiz coğrafyasında var olan doğal ve kültürel peyzajların tanınırlığının arttırılması, dünya peyzajları hakkında ortak bir tartışma ve bilgi alışverişi ortamı yaratılması, değişen ve dönüşen dünyada peyzaj mimarlarının üstlendikleri sorumluluklar ve geleceğimiz konularının Antalya üzerinden kurgulanmakta olan EXPO/2016 tanıtımını da yaparak ülkemiz tanıtımına yararlı olacağı inancındayız.

Dünya’nın farklı ülkelerinden mesleğin pratiği ve bilimi ile ilgili çalışmalar yapan peyzaj mimarlarını, meslektaşlarımız ve diğer disiplinlerle buluşturmakla ülkemiz ve mesleğimizin gelişimi ve tanıtımı için önemli olduğunu düşündüğümüz 53. Dünya Peyzaj Mimarlığı Kongresi adaylık başvurumuzu kamuoyunun bilgisine sunar, bu süreçte destek veren ve verecek tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz".