Türkiye Demir Çelikte Hızlı Büyüyor



İsdemir Genel Müdürü Giyici, Türkiye’nin demir çelik üretiminde üçüncü sıraya yerleştiğini belirterek, geçen yıl 1.5 kat üzerinde büyüme gerçekleştiğini söyledi.

İskenderun Demir Çelik Fabrikaları A.Ş (İSDEMİR) Genel Müdürü Atamer Giyici, Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği demir-çelik üretimi ile Avrupa ülkelerini geride bırakarak, Çin ve Hindistan’ın ardından üçüncü sıraya yerleştiğini söyledi. Giyici, Türkiye’nin geçen yıl, demir çelik sektöründe yüzde 7.7 oranı ile dünya ortalamasının 1.5 kat üzerinde büyüme gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kişi başına demir çelik tüketiminin Türkiye’de 200 kilo olduğunu belirten Giyici, “Bunu iki katına çıkarmalıyız. Buna bağlı olarak tesislerimizin de kapasitelerini iki katına çıkarmaları gerekiyor. Biz yol haritamızı belirledik, hedefimiz 2.5 kat daha fazla üretim. Bunun için çalışıyoruz.” dedi.
Giyici, İSDEMİR’in üretim artışına yönelik, 1.4 milyar dolar maliyetli 35 projeyi hayata geçirmeye hazırlandığını kaydederek, “Kişi başına düşen üretim miktarımız 350 ton, hedefimiz ise bunu 750 tona çıkarmaktır. İSDEMİR hedefleri ile bir dünya şirketi olacaktır” diye konuştu.

Giyici, AB Komisyonu tarafından hazırlanan ilerleme raporuna ilişkin olarak da, elde edilen sonucun sevindirici olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Tam üyelik sürecinde mevcut ekipmanlarımızı modernleştirir ve geliştirirsek, inanıyorum ki, Türk şirketleri Avrupa’da pek çok şirketi satın alabilecek konumda olur.”