Türkiye Hazır Beton Birliği 2008 Mimarlık Ödülleri Sahiplerini Buldu



Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından, mimari olarak estetik ve doğru beton uygulamalarını teşvik etmeyi amacıyla düzenlenen “Türkiye Hazır Beton Birliği Mimarlık Ödülleri” sahiplerini buldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampusu Mustafa Kemal Amfisi’ndeki ödül törenine ilgi beklenenin altındaydı.

 “Türkiye Hazır Beton Birliği 2008 Mimarlık Sergisi”nin ziyarete açılmasının ardından gerçekleştirilen kolokyuma seçici kurul üyelerinden Ahmet Eyüce, Mahmut Durmuş ve Sinan Omacan katıldı.

Bitmiş yapılar üzerinden yapılan bu yarışmanın farkına işaret eden Eyüce, jürinin değerlendirmesini yapıların sağlamlığına göre değil, betonun estetik olarak kullanılıp kullanılmamasına göre yaptığını ifade etti.

Mahmut Durmuş, katılımın az olmasına rağmen projeler üzerinde çok konuşulduğunu söylerken Sinan Omacan da az olan proje sayısından dolayı tartışmanın kapsamının da biraz kısıtlı kaldığını ekledi.

“Prestige Mall” ile Durmuş Dilekçi ve Emir Uras, “ODTÜ Hazırlık Okulları Ek Binası” ile Boran Ekinci, “Yavuz Tekstil Ofis Binası” ile Murat Kader ve Sema Eser Özsaruhan Eşdeğer Ödül’e layık görülürken “Sudlicne Furth Konutları” ile Ercan Ağırbaş ve Eckehard Wienstroer Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

Ödül Töreninin beklenenden çabuk bitmesi, programda uzun boşluklara neden olurken ödül töreni kapsamında gerçekleştirilen Alman Mimar Michael Zimmermann’ın konferansına ilgi ödül töreninden yoğundu.

Beton uygulamaları konusunda dünyaca ünlü olan Zimmermann, projelerini anlattı. Zimmermann "çağdaş ve geleceğe dönük mimarlığın güçlü değerleri olan kalıcılık, esneklik, tutku ve akıl ile ayırt edici mimari ürünler ortaya koyan mimar” olarak tanımlanıyor.


Michael ZIMMERMAN

Almanya'nın en büyük mimarlık ofislerinden olan KSP Engel und Zimmermann’ın ortağı olan yüksek Mimar Mühendis Michael Zimmerman 1956 yılında Born’da doğdu.

Zimmerman, iş ortağı Jürgen Engel ile 1998 yılında kurduğu yaklaşık 250 kişinin çalıştığı mimarlık ofisinde dünya çapında 500 milyon Euro değerinde inşaat işlerini yürütüyor. KSP Engel und Zimmermann’ın projeleri, şehir planlamasından inşaat mühendisliği işleri ve ürün tasarımına kadar sınıflandırılıyor. Özel gayrimenkul hizmetleri, danışmanlık, genel sözleşme yönetimi, tetkik ve bilirkişi raporları, KSP Engel und Zimmerman’ın verdiği hizmetler arasında bulunuyor.

Ödül alan projeleri görmek için ilerleyiniz.




ODTÜ Hazırlık Okulları Ek Binası





Prestige Mall





[Yavuz Tekstil Ofis Binası]





Sudlicne Furth Konutları