Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) 20. Olağan Genel Kurul Toplantısını Yaptı




Türkiye Hazır Beton Birliği 20. Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı. Depreme dayanıklı yapılaşma için kaliteli ve standartlara uygun hazır beton üretilmesi ve kullanılması için çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB)’nin 20. Olağan Genel Kurulu’nda seçilen yeni Yönetim Kurulu, kalite odaklı çalışmalarına aralıksız devam edeceğini söyledi.

THBB’nin 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 23 Mart 2007 tarihinde Birliğin İstanbul Kavacık’taki merkez binasında yapıldı. Yapılan seçimlerde, 21. - 22. Dönemlerin (2007-2009) Yönetim ve Denetim Kurulu şu isimlerden oluştu. Yönetim Kurulu Üyeleri: Cemalettin Danış (Danış Beton), Ali Rıza Diril (Varol Beton), Kağan Eren (TBS), Ayhan Güleryüz (Nuh Beton), Selahattin Gündoğdu (Seç Beton), Yavuz Işık (Yiğit Hazır Beton), Halit İnci (İnci Beton), Turan Kahraman (Birlik Beton), Yaşar Karslı (Ak Beton), Kenan Kurban (Kar Beton), Mehmet Ali Onur (Onur Beton), Cem Özgür (İstaş), Dr. Ayhan Paksoy (Paksoy Beton), Nuri Ülgezen (Yol ve Yapı), Sadullah Yılmaz (Yılmaz Beton). Denetim Kurulu Üyeleri: Abdürrahim Eksik (Betoçim), Cüneyt Ertuğrul (Soyak Beton), Yakup Gürcüoğlu (Miltaş Beton). Genel Kurul'un ardından yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Dr. Ayhan Paksoy yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Mehmet Ali Onur yeniden Başkan Vekilliği'ne, Nuri Ülgezen de Muhasip Üyeliğe seçilerek Başkanlık Divanı oluşturuldu.

Yeni Yönetim Kurulu, 1988 yılından beri ülkemizde güvenli ve dayanıklı yapıların inşası, standartlara uygun kaliteli beton üretilmesi ve kullanılması için uğraş veren THBB’nin kalite odaklı faaliyetlerine aralıksız devam edecek. Bu amaçla, sektörde çalışanların ve hazır beton kullanıcılarının bilgilendirilmesine yönelik kurs, seminer ve sempozyumlar düzenleyecek, yayınlar çıkaracak, kaliteli ve standartlara uygun üretim yapan THBB üyesi firmaları tanıtacak, inşaat sektörü başta olmak üzere resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşları ve vatandaşı kalitesiz-standart dışı üreticiler konusunda uyaracak ve denetim ve belgelendirme faaliyetlerine devam edecek. Bu kapsamda toplantılarının çoğunu Anadolunun çeşitli illerinde yapacak.

Yönetim Kurulu Toplantısı’nda ayrıca çalışma komiteleri üyeleri belirlendi. Yapılan görev dağılımında Tanıtım ve Halkla İlişkiler Komitesi’ne; Kağan Eren (Komite Bşk.), Cemalettin Danış, Kenan Kurban, Cem Özgür, Çevre Komitesi’ne; Ali Rıza Diril (Komite Bşk.), Abdurrahim Eksik, Mehmet Ali Onur, Teknik Komite’ye; Ayhan Güleryüz (Komite Bşk.), Yavuz Işık, Yaşar Karslı. Üye ve Dış İlişkiler Komitesi’ne; Yavuz Işık (Komite Bşk.), Selahattin Gündoğdu, Halit İnci, Turan Kahraman ve Sadullah Yılmaz seçildi.