Türkiye Milli Botanik Bahçesi İhaleye Çıkıyor



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ankara’da yapılması planlanan ve bir süredir peyzaj mimarisi projelerinin hazırlık çalışmalarının yapıldığı, Türkiye'nin uluslararası akreditasyona haiz ilk botanik bahçesi olma iddiasını taşıyan Türkiye Milli Botanik Bahçesi'nin ilk grup imalat ve inşaatlarını kapsayan 'Türkiye Milli Botanik Bahçesi Sera Binaları ve Sınır Elemanları Yapım İşi' için ihale düzenleneceği bildirildi.

Ankara İl Özel İdaresi'nin internet sitesinde yer alan ilana göre, ihalenin niteliği, türü ve miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilecek.

İhale 18 Temmuz'da saat 10.00'da Ankara İl Özel İdaresi, İmar ve Bayındırlık Dairesi Başkanlığı, Plan Proje Yatırım Ve İnşaat Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecek; ihaleye sadece yerli istekliler katılabilecek.

İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilecek ve 200 lira karşılığı satın alınabilecek. İstekliler tekliflerini, anahtar teslimi götürü bedel üzerinden verecek. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşme imzalanacak, bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecek.

İstekliler teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecek.
Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemeyecek.

İşin süresi yer tesliminden itibaren 360 takvim günü olarak belirlendi.