Türkiye Mimarlığı ve Yapı Sektörü Gündem Buluşması Büyük İlgi Topladı



Gün boyu süren paneller ve ikili iş görüşmeleri ile sektörün nabzının tutan “Türkiye Mimarlığı ve Yapı Sektörü Gündem Buluşması”nda yapılar, kavramlar, malzemeler ve detaylar Türkiye'nin önde gelen mimarları tarafından masaya yatırıldı.

Buluşmada, sabah 09:30-12:00 ve akşamüstü 17:00-19-30 saatleri arasında yapı sektöründe malzeme ve servis üreten profesyoneller İstanbulSMD üyesi mimarlarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Katılımı kapalı ve ücretli olan bu görüşmeler sayesinde, yapı malzemesi firmaları ürün ve hizmetlerini Türkiye’nin önde gelen mimarlık ofislerine birebir tanıtmış oldu. 12:00-17:00 saatleri arasındaki paneller ise herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak gerçekleşti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Türkiye mimarlık gündeminin önemli konuları dört ayrı panelde tartışıldı

İstanbulSMD üyesi mimarların konuşmacı olarak katıldığı panellerde, konuşmacılar güncel mimarlık konularını yapı tipolojileri üzerinden tartıştı.

Fibrobeton sponsorluğunda gerçekleşen günün ilk paneli, Yapı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni  Yasemin K. Enginöz’ün moderatörlüğünde gerçekleşti. “Projelerde Kamusal Mekan Kullanımı” konusunda, Alişan Çırakoğlu, Boran Ekinci, Bünyamin Derman ve Murat Şanal konuyu kamu kurumları ile birlikte yaptıkları projeler üzerinden tartıştı.

YEM Sanal Yayınlar Yazı İşleri Müdürü Amber Eroyan moderatörlüğündeki ikinci panelde ise Ali Hızıroğlu, Durmuş Dilekçi, Gürhan Bakırküre ve Murat Aksu “Ofis Yapılarında Yeni Eğilimler”i masaya yatırdı. 

Praxis Mimarlık Ortağı Aylin Öter Önder tarafından yönetilen üçüncü panel, sağlık yapıları üzerine AKG Gazbeton sponsorluğu ile gerçekleşti. Panele katılan Aydan Volkan, Ayşe Hasol Erktin ve Levent Çırpıcı Türkiye’deki güncel sağlık yapıları mimarisindeki eğilimleri ve sorunları tartıştı. 

İzocam sponsorluğunda gerçekleşen günün son oturumunda ise, mimar ve editör Müge Cengizkan yönetiminde Ahmet Alataş, Cem Sorguç ve Doç.Dr. Mehmet Alper retrofit ve renovasyon projelerindeki güncel yaklaşımları ele aldı.


Toplantıya katılan mimarlık ofisleri ve firmalar

Panellerin öncesinde ve sonrasında gerçekleşen ikili iş görüşmelerine A/Y Mimarlık, Ahmet Alataş Mimarlık, Arkizon Mimarlık, Bakırküre Architects, Brigitte Weber Mimarlık, BRN Mimarlık, Cafer Bozkurt Mimarlık, CM Mimarlık, Çırakoğlu Mimarlık, Dilekçi Mimarlık, ERA Mimarlık, HAS Mimarlık, Kansu Mimarlık ve Şehircilik Atölyesi, Kreatif Mimarlık, Meda Mimarlık, Mimta Mimarlık, MUUM Mimarlık, Pimodek, SDB Mimarlık, TEĞET Mimarlık, Tekeli Sisa Mimarlık Ortaklığı, Tures Mimarlık, TYM Tasarım Yapım Merkezi ve UMO Mimarlık Mühendislik ofislerinden yetkililer katıldı. 

Görüşmelere katılan yapı endüstrisi temsilcileri ise AKG Gazbeton, Barta Yapı, Creavit, GEZE Kapı ve Pencere, Sanpark, Şişecam Düzcam, Teknosel, Unigen ve Velux firmalarından geldi.