Türkiye' nin En Büyük Villakenti



6 milyon metrekare üzerine kurulu, 1830 müstakil evden oluşan Tepekent Türkiye’nin en büyük villa şehri.

Çatalca’yla Büyükçekmece arasında, Büyükçekmece Gölü’nün 3 kilometre batısında kurulan Tepekent, E-5 karayolu ile TEM arasında bulunuyor. 6 milyon metrekarelik bir alanda, 2 bin metrekareyle 5 bin metrekare arsaların üzerinde projelendirilen bin 830 adet müstakil evden oluşuyor. 44 çeşit villadan oluşan evler, proje alanının yüzde 8’ini kapsıyor.

2005’TE TAMAMLANACAK

1991 yılında projesi oluşturulan Tepekent’in, 2005 yılında tüm altyapısının ve ortak kullanım alanlarının tamamlanması planlanıyor.
Kentte 2.5 milyon metrekare, aktif yeşil alana bırakılmış. Ortak kullanım alanlarındaki yeşil bölgelere 1 milyon ağaç dikimi planlanan kentte şu ana kadar 350 bin kökfidanın dikimi de tamamlandı.

FARKLI MİMARİ TARZLAR

Safranbolu evlerinden Amerikan country evlerine, Osmanlı yalılarından postmodern tarzda, birçok farklı mimari türde yapının mevcut olduğu Tepekent’te ticaret merkezleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, açık hava tiyatrosu, koşu ve bisiklet parkurları, sağlık tesisleri, okullar, kütüphaneler, konferans salonları, kreş ve bakım evleri bulunuyor.
Tepekent, sanatsal ve sportif etkinlik merkezlerinin yanısıra manej ve yamaç paraşüt alanlarıyla sık sık özellikle üniversitelerden gelen konuklarını da ağırlıyor.

BÜYÜKÇEKMECE’YE KORUMA

Tepekent’te Büyükçekmece Gölü’nü besleyen yüzey sularının akışını bozmamak için arazinin topografik yapısını tahrip etmeyecek bir yerleşim planı uygulanmış.