Türkiye, Turizmde En Cazip Ülkeler Arasında

Avrupa’nın en büyük turizm şirketi TUI’ye göre Türkiye, turizmde bu yıl yine en cazip ülkeler arasında yer alıyor. Şirketin, 2004-2005 turizm sezonunu içeren raporuna göre, Türkiye’de bu turizm sezonunda talep patlaması yaşanacak.

TUI, en çok tercih edilen ülkelerin başında İspanya’nın geldiğini ve bu ülkeyi Türkiye’nin izlediğini bildirdi. Gerek İspanya, gerekse Türkiye, bu yılki turizm sezonunun en gözde ülkeleri olarak yer alacak. Şirket, bu yıl Avrupa’daki turizm hareketlerinin, geçen yıldan daha fazla artış göstererek, yüzde 5,3 oranında büyüyeceğini açıklarken, İspanya ve Türkiye’ye yönelik talep artışının, bu yükselişte önemli bir role sahip olduğunu bildirdi. Turizm şirketinin rezervasyon talep tespitlerine göre, Türkiye’ye bu yıl, geçen yıldan en az yüzde 15 daha fazla turist gelecek. Talep artışı açısından Türkiye’yi, Portekiz, Tunus ve Fas gibi ülkeler izleyecek. Bu yıl genel olarak turizm sezonunda bir hareketlenme ve canlılık beklenirken, devamlı artış gösteren rezervasyon trendini tersine çevirecek bir olumsuz unsurun da bulunmadığı belirtiliyor. Avrupa’dan Türkiye gibi ülkelere olan turistik talebin artmasında, Euro’nun değer kazanmasının da etkisinin olduğu belirtiliyor. Bulgaristan ve Mısır’a olan turizm talebi ise beklentilerin altında kaldı.

Bu arada, Güney Asya’daki tsunami felaketinin ardından, bölge ülkelerine yönelik turistik faaliyetin ivme kaybettiği, şubat ayından sonra, buraya olan talebin az da olsa artış göstermeye başladığı belirtiliyor.