Türkiye'de 20. Yılını Kutlayan Vaillant'a Başarı Kupası



Vaillant Group bünyesinde 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren Vaillant Türkiye, 20 yıldır gösterdiği başarılı grafikten ötürü özel bir kupa ve sertifika ile ödüllendirildi. Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, '20 Yıllık Başarı Kupası ve Plaketi'ni tüm şirket adına Vaillant Group İhracattan Sorumlu Pazarlama ve Satış Direktörü Klaus Jesse’den teslim aldı. Türkiye’ye özgü geliştirdiği tüketici odaklı pazarlama ve servis stratejisi ile Vaillant Group içerisinde hem birçok ilklere imza atan Vaillant Türkiye'nin oluşturduğu sistem de örnek model olarak birçok ülkede uygulamaya konuldu.

Vaillant Türkiye’nin önemli ödülleri

* Vaillant merkezinin yılda bir kez 17 kardeş şirketten en iyisine verdiği Vaillant Kalite Ödülü’nü 1997’de Vaillant Türkiye kazandı. Bu ödülü almak için en yüksek tüketici memnuniyeti, en yüksek ciro artışı, en verimli satış organizasyonu, en iyi satış sonrası hizmet organizasyonu, en iyi imaj konularında başarılı olmak gerekiyor.

* Vaillant merkezinin yılda bir kez 17 kardeş şirketten en iyisine verdiği Tüketici Memnuniyeti Ödülü’nü 1998’de yine Vaillant Türkiye kazandı.

* 1999’da Vaillant Türkiye, Vaillant’ın faaliyette olduğu 17 ülke arasında yapılan değerlendirmede son 5 yılın En İyi Ekip ödülünü kazandı.

* Vailant Türkiye, Nisan 1999’da Almanya Vaillant’ın haricinde 17 kardeş şirket arasından EFQM’e ilk ve tek resmi üye olmuştur. Vaillant, Türkiye’den EFQM’e üye olan 30. Üyedir.

* 2000 yılında bağımsız araştırma kuruluşu Infratest Burke tarafından Avrupa çapında gerçekleştirilen Tüketici Memnuniyeti Araştırması’nda, Avrupa’da tüm sektörler ortalaması TRI: M 69 iken Vaillant Türkiye TRI: M 90’a ulaşarak tüketici memnuniyetinde rekor kırarak, En Yüksek Tüketici Memnuniyeti ödülünü kazandı.

* Vaillant Türkiye Servis Organizasyonu, Vaillant ülkeleri arasında yapılan Doğu Avrupa Pazarlama Kalite Ödülü Yarışmasında, 2000 yılında birincilik, 2001 yılında ise ikincilik ödülü aldı.

* 2002 yılında, Vaillant Türkiye Pazarlama ve Servis bölümleri yüksek performansı ve büyüme oranıyla Vaillant Hepworth Grubu içinde en başarılı bölümler olarak 2 ayrı ödül ve plaket kazandı.

* 2003 yılında Vaillant Group’un bağımsız bir CRM firmasına yaptırdığı analiz sonucunda Vaillant Türkiye grup içinde en iyi CRM uygulamasına sahip ülke seçildi ve “En iyi CRM uygulaması “ödülünü aldı.

* 2003 yılında Vaillant Türkiye Servis, Vaillant Grubu içinde 7 büyük ülkenin Servis Müdürleri ve expertizleri tarafından yapılan servis kıyaslama projesinde tüm kriterlerde ortalama 7 puan alarak benchmark olmaya hak kazandı ve Vaillant Türkiye Servis’in Vaillant Grup içinde “En İyi Servis “ ödülünü aldı.

* 2004 yılında Vaillant Group Uluslararası İşletme Yönetimi Enstitüsü (Acquisa) tarafından verilmekte olan En İyi CRM Uygulamalarına Sahip Şirket Ödülünü kazandı Yarışmada değerlendirmeye alınan 16 CRM prosedüründen 9 tanesinde Vaillant Türkiye En İyi Uygulayıcı oldu ve Vaillant Grubu içerisinde Türkiye’nin Prosedürleri Benchmark seçildi. Yapılan değerlendirmelerde 16 prosedürden 9’unda en başarılı ülke olan Türkiye sayesinde CRM Ödülüne ulaşan Vaillant Group alınan CRM ödülü ‘nü Vaillant Türkiye’ye verdi.

* Vaillant Türkiye Pazarlama Bölümü 2004 yılı içinde toplu işler ve sistem çözümlerine yönelik yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle Vaillant Doğu Avrupa ve İhracat ülkeleri arasında En İyi Proje Yarışmasında 3.’lük ödülünü aldı. Ayrıca Vaillant Türkiye Tüketici Club Bölümü müşteriye sundukları hizmetler ve müşteri memnuniyetine yönelik çalışmaları nedeni ile aynı yarışmada Vaillant Doğu Avrupa ve İhracat ülkeleri arasında En İyi Proje 1.’lik ödülünü kazandı.

* İsviçre’nin St. Gallen Üniversitesi “Vaillant Türkiye’nin Müşteriye Yönelimini” örnek çalışma olarak ele aldı.

*2007 Yılı Vaillant Türkiye VEF projesi ile Vaillant Group En İyi Proje Uygulaması Plaketine layık görüldü.

*2008 Vaillant Türkiye, Vaillant Group’tan Üstün Performans Ödülünü kazandı.

*2012 Yılı Vaillant Türkiye Vaillant Group ‘Yeni Jenerasyon Sürdürülebilirlik Ödülü’nü hayata geçirdiği 3 eğitim projesiyle kazandı.