Türkiye'de İlk Defa "Genç Mimar Ödülü" Veriliyor...



Arkitera Mimarlık Merkezi, Arkitera Mimarlık Veritabanı'nın (AMV) yayına açılışının birinci yıl dönümünde AMV Genç Mimar Ödülü veriyor. AMV Proje Sponsoru Kale Grubu Genç Mimar Ödülü'nün de destekçisi oldu.

AMV Genç Mimar ödülü ile Türkiye'de gelecek vaad eden nitelikli mimari ürünler veren ya da verme potansiyeli olan genç ve yetenekli mimarların ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Dünyada pek çok örneği bulunan ve 40 yaşın altındaki mimarlara verilen ödül, Türkiye'de ilk kez dünya mimarlık gününde verilecek.

Ödül, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak, tasarım alanında yaptığı her türlü üretim gözönüne alınarak verilecek. Ödül alan mimarın portfolyosu derlenerek kitap haline getirilecek, çalışmalarından oluşan bir sergi Türkiye'nin 9 büyük ilini dolaşacak. AMV Genç Mimar Ödülü Kale Grubu'nun destekleriyle genç bir mimara büyük imkanlar sunarken, tüm gençleri de nitelikli işler üretmeye teşvik edecek.

AMV Genç Mimar Ödül Töreni 4 Ekim 2004 tarihinde Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak. AMV Genç Mimar Ödülü'nü alan mimarın sergisi o gece ödül törenine katılan konuklar tarafından gezilecek. Mimarın çalışmalarını içeren kitabı ise gelen konuklara ücretsiz olarak dağıtılacak.

AMV Genç Mimar Ödülü 2004'e aday olmak için 1964 ve üzeri doğumlu olmak ön şartı aranıyor. Ayrıca Arkitera Mimarlık Veritabanı'nda yer almak için en geç 30 Temmuz 2004 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekiyor.

2004 Ödül Takvimi

Ödülün İlanı 27 Nisan 2004
Son Başvuru Tarihi 30 Temmuz 2004
Kazananın Açıklanması: 30 Ağustos 2004
Ödül Töreni & Sergi Açılışı: 4 Ekim 2004

Jüri
AMV Genç Mimar Ödülü Jürisi, AMV danışma kurulu üyelerinden oluşmaktadır.

Doç.Dr. Aydan Balamir
Prof.Dr. İhsan Bilgin
Aykut Köksal
Prof.Dr. Uğur Tanyeli
Doç.Dr. Belkıs Uluoğlu

Raportörler
Ömer Yılmaz, Arkitera Mimarlık Merkezi
İdil Erkol, Arkitera Mimarlık Merkezi

Ödül Sekreteryası
Arkitera Mimarlık Merkezi

Cemil Topuzlu Caddesi
İş Bankası Blokları A Blok No:8
Dalyan - Istanbul - Turkey
Tel: +90 216 355 0722
Fax: +90 216 386 9430
E-Posta: amv@arkitera.com