Türkiye'de İlk Kez Dow Teknoloji Günü; Dow Su, Enerji ve Pasif Evler Masaya Yatırılacak



İnsanlığın son 150 yıl içinde karada, havada ve suda yaptığı ve hâlâ yapmakta olduğu tahribatın sonucu olarak doğanın dengesi her geçen gün hızla bozulurken, dünyanın ve Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan su ve enerji ikilisine dikkat çekmek amacıyla DOW, bu konuların uzmanlar tarafından tartışılacağı ve çözüm önerilerinin üretileceği DOW Teknoloji Günü’nü bu yıl ilk kez Türkiye’de de düzenliyor. İnsanlık için uzun soluklu ve çevreci çözümler geliştirmeyi misyon edinen DOW, su, enerji ve pasif evler konularındaki en son inovasyonlarını hedef kitlesi ile buluşturmak için Türkiye’nin yanı sıra DOW Teknoloji Günü’nü Rusya’da da gerçekleştiriyor.

Kendilerini bilimin ışığında ilerleyen bir kimya şirketi olarak tanımladıklarını belirten DOW Türkiye Kimya Sanayi Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, Teknoloji Günü’nde Türkiye’nin en büyük sorunları olan su, enerji ve neredeyse sıfır enerji tüketen çevreci pasif evler konularında mevcut durumun ve çözüm önerilerinin konunun uzmanları tarafından tartışılacağını açıkladı. Necipoğlu, organizasyonda DOW’ın petrokimyasal sanayi için enerji tasarrufu teknolojileri, inşaat sanayi için dayanıklı yalıtım malzemeleri, taze besinler için özel ambalajlar, solar paneller için özel filmler ve temiz içme suyu sağlamak için su çözümleri gibi gelişen teknolojilerinin de anlatılacağını ifade etti. 

DOW Teknoloji Günü’nde; DOW’ın Doğu Avrupa Büyüme Bölgesi Başkanı Kostas Katsoglou, DOW Global Ar-Ge Direktörü Ernesto Occhiello ve DOW Türkiye Kimya Sanayi Genel Müdürü İhsan Necipoğlu konuşma yapacak. Ayrıca DOW’ın ilgili birimlerinden yetkililer de sunumlar gerçekleştirecek. Dow Bina Çözümleri’nden Dr. Holger Merkel binalarda enerji verimliliği ve pasif evler, Dow Enerji Çözümleri’nden Jean Luc Guillaume rüzgar enerjisi, Daniel Zweifel solar enerji, Dow Su ve Proses Çözümleri’nden Kevin Reyntjens temiz içme suyu için çözümler, Dow Özellikli Ambalajlar ve Filmler Birimi’nden Julia Schlenz taze besinler için fleksibıl ambalaj uygulamaları, DOW Formüle Sistemler’den Guiseppe Vairo enerji verimliliği ve yalıtım konusunda formül sistemleri konusunda sunum yapacak.

Dow Hakkında

Dow, bilim ve teknolojinin gücünü ‘‘İnsan Unsuru’’ ile birleştirerek insanın gelişimi için gerekli yenilikleri özenle uyguluyor. Şirket; temiz su ihtiyacı, yenilenebilir enerji oluşumu ve muhafaza edilmesi ve artan zirai verimlilik gibi dünyanın önde gelen sorunlarına yardımcı olmak için kimya ve yenileşmeyi süreklilik ilkeleri ile birleştiriyor. Dow’ın nitelikli kimyasallar, modern malzemeler, tarımsal bilimler ve plastik sanayilerine yayılmış önde gelen endüstriyel portföyü, yaklaşık 160 ülkedeki müşterilerine ve elektronik, su, enerji, kaplama ve ziraat gibi çok gelişmiş sektörlere geniş teknoloji bazlı ürünler ve çözümler sunuyor. 2009’da Dow, 45 milyar dolar yıllık satış rakamlarına ulaşan Dow’ın dünya genelinde 52 bin çalışanı bulunuyor. Şirketin dünya genelinde 37 ülkede, 214 tesiste, 5000’den fazla ürünü üretiliyor. Aksine hükmü özellikle belirtilmedikçe “Dow” ya da “Şirket” demek, Dow Kimya Şirketi ve onun birleştirilmiş bağlı ortakları demektir. Dow ile ilgili daha fazla bilgiye www.dow.com adresinden ulaşmak mümkün.

Program 

08.30- 09.30 KAYIT & KAHVE İKRAMI

09.30-10.30 AÇILIŞ KONUŞMALARI
İhsan Necipoğlu / Dow Türkiye Kimya Sanayi Genel Müdürü
Kostas Katsoglou/ DOW Doğu Avrupa Gelişim ve Büyüme Bölgesi (East Europe Growth Region-EEGR) Başkanı

10.30-11.10 Ernesto Occhiello / Dow Global Ar&Ge Direktörü
“Dow inovasyonları”

11.10-11.25 KAHVE ARASI

11.25-11.45 Ernesto Occhiello / Dow Global Ar&Ge Direktörü
“Dow Sürdürülebilirlik Bağlılığı”

 11.45-12.05 Ute Spring / Dow Ar-Ge Pilot Tesis Lideri
“Dow Teknik Müşteri Desteği”

12.05-13.30 ÖĞLE YEMEĞİ

13.30-15.30  PANELLER

Jean Luc Guillaume / Dow Enerji Çözümleri 
“Rüzgar Enerjisi”

Daniel Zweifel / Dow Enerji Çözümleri
“Solar Enerji”

Guiseppe Vairo / DOW Formüle Sistemler
“Enerji Verimliliği ve Yalıtım Konusunda Formül Sistemleri”

 Dr. Holger Merkel / Dow Bina Çözümleri Uygulama, Geliştirme ve Teknoloji Grubu Ar-Ge Lideri
“Binalarda Enerji Verimliliği ve Pasif Evler”

 Julia Schlenz /Dow Özellikli Ambalajlar ve Filmler
“Taze Besinler İçin Fleksibıl Ambalaj Uygulamaları”

 Kevin Reyntjens / Dow Su ve Proses Çözümleri
“Temiz İçme Suyu İçin Çözümler” 

15.30-15.45 KAHVE ARASI

15.45-16.45 POSTER SUNUMU

“Dow’ın ilgili iş kollarının teknik bilgilerini içeren posterler”

16.45-17.00 KAPANIŞ KONUŞMASI

İhsan Necipoğlu / Dow Türkiye Kimya Sanayi Genel Müdürü