'Türkiye'de Otel İnşaatı Rus Zenginler için Çerez Parası'

Rus zenginlerinin son yıllarda yatırım konusunda Türkiye başta olmak üzere, Mısır ve Bulgaristan'ı tercih ettiği bildirildi.

Rus Moskovski Komsomololets gazetesinde yayımlanan bir haberde, Rus zenginler için Türkiye veya Bulgaristan'da otel satın alıp bunu restore ederek işletmenin çok daha cazip geldiği kaydedildi.

Türkiye'de turizm alanında yabancıların payının yüzde 70 oranında olduğu belirtilen haberde şu görüşlere yer verildi:

"Yabancılara, vergi indirimi ve otel inşaat izni konusunda kolaylıklar gösteriliyor. Türkiye'nin tatil bölgesinde bulunan 3 yıldızlı bir otelin maliyeti 3 milyon dolara, 5 yıldızlı bir otelinki de 15 milyon dolar. En lüks otelin maliyeti en fazla 150 milyon dolara çıkıyor. Bu rakamlar, Rus zenginler için çerez parası."

Türk sahillerinde bulunan Clup Aquamarine ve Rixos Kemer gibi lüks otellerin Rus iş adamlarına ait olduğu ifade edilen haberde, "Gelecekte onlara, Moskovalı işadamı ve Prag restoranın sahibi Telman İsmailov'un da rakip olması bekleniyor. İsmailov, Antalya Topkapı Palace'ın yanında 600 odalı bir otel inşa ediyor. Bu otelin çevresine de lüks villalar yapılacak" denildi.