Türkiye'deki Konut Projelerinin İş Güvenliği Kore'de Tartışıldı



Güney Kore’nin başkenti Seul’de, 29 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında 18’nci Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi yapıldı. Kongrede "İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği" konusu ele alındı.

İvme Yönetim Danışmanlık Genel Müdürü ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Yüksek Mühendisi Fırat Şükrü Eker ile Alarko Taahhüt Grubu Sağlık-Güvenlik-Çevre Müdürü Volkan Kurt, "Büyük İnşaat Projelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetiminde Yaşanan Zorluklar" başlıklı bir bildiri sundu. Kongreye Türkiye’den kabul edilen iki bildiriden birini projelerde yaşanan sağlık ve güvenlik ile ilgili zorluklar ve çözüm yolları oluşturdu.

İnşaat projelerinde sağlık ve güvenlik yönetiminin tasarım sürecinden, projenin tamamlanmasına kadar risk yönetim tekniklerinin önemini anlatan Fırat Şükrü Eker "İnşaat projeleri sonuna dek bitmeyen bir süreç olarak düşünülmeli. İnşaat projelerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetiminde yaşanan zorlukların aşılması her projeye özgü bir yönetim sisteminin tasarlanması ve uygulanması ile mümkün olabilir. Bu sistemin de başarıya ulaşmasında yönetim taahhüdü ve gerekli kaynakların sağlanması şart. Bu noktadan hareketle uluslararası bir çalışma yapılarak sadece inşaat sektörüne yönelik ihtiyaca cevap verecek bir yönetim sistemi standardı geliştirilmesini şart görüyoruz" dedi.