Türkiyeli Tasarımcılar Legrand CelestTM'yi Yorumladı



Elektrik tesisatı, altyapısı, akıllı ev ve yapısal kablolama sistemlerinin önemli markalarından Legrand, kendine güvenen tasarımcılara, yeni ürünü "CelestTM"yi yaratma fırsatı verdi. Firmanın büyük ilgi gören “Celest’e imzanı at” yarışmasında birinci seçilen tasarım, Legrand’ın Fransa'nın Limoges kentinde bulunan fabrikasında üretilecek.


Birincilik ödülüne değer görülen Sena Özeren tasarımı CelestTM

Legrand'ın, "Anahtar Priz Serilerinde Yeni Bir Çağ Başlıyor" sloganı ile piyasaya sürdüğü yeni anahtar-priz serisi "CelestTM" için düzenlediği yarışmaya, çok sayıda tasarımcı katıldı. Birincilik ödülü alan tasarım, önümüzdeki aylarda Legrand’ın Fransa’nın Limoges kentinde bulunan fabrikasında özel olarak üretilerek tasarımcısına hediye edilecek.

CelestTM'ye İmza Atanlar...


Yarışmanın birincisi Sena Özeren'e ödülünü Legrand Turkiye Pazarlama Direktörü Murat Eti takdim etti.

Yarışmada birincisi Sena Özeren’e Apple Macbook hediye edilirken, ikinciliği kazanan Murat Postacı Apple iPad, üçüncülüğü kazanan Deniz Atay ise iPhone4 ile ödüllendirildi. Kazanan tasarımcılara ödülleri, Legrand yöneticilerinin katıldığı bir öğle yemeğinde takdim edildi.


Yarışmanın üçüncüsü Deniz Atay, ikinci Murat Postacı ve birinci Sena Özeren (soldan sağa)


Eti: "Bu kadar heyecan veren bir ürünün Türk tasarımcılar tarafından da hayat bulmasını istedik"

Legrand olarak, bu ve benzeri çalışmalara 2011 yılında da devam edeceklerini belirten Legrand Türkiye Pazarlama Direktörü Murat Eti, sözlerine şöyle devam etti:

"Amacımız, yeni nesil tasarımcıları desteklemek ve teşvik etmek. Yarışmaya ilgi ve katılım oldukça büyük oldu, bu ilgi bizi de motive etti. Çok başarılı çalışmalar vardı. Dokusu, rengi, duygusu Türk olan bir tasarım çalışması birinciliğe aday oldu ve seçildi. İkincilik ise şehir konseptinin işlendiği serinin oldu. Son olarak ise, doğa temasının işlendiği anahtar-prizler Legrand tasarım ekibi tarafından üçüncülüğe layık görüldü."


Murat Postacı'nın ikincilik ödülü kazanan tasarımı

Eti, konuşmasını CelestTM'e ilişkin teknik bilgiler ile sürdürdü:

"Legrand’ın yeni anahtar priz ve ev otomasyonu ürünü CelestTM, daire ve dikdörtgenin birleşimiyle şekil ve işlev arasındaki mükemmel uyumu sağlıyor. Yenilikçi renk ve malzeme çeşitliliği ile duvarlara estetiği taşıyan CelestTM; deri, ahşap, cam, porselen, Corian©, metal gibi birçok malzeme seçeneğini yalın renklerden, parlak renklere kadar birçok alternatif ile müşterilerinin zevkine sunuyor. Bu kadar heyecan veren bir ürünün Türk tasarımcılar tarafından da hayat bulmasını istedik.”


Yarışmanın üçüncüsü Deniz Atay'ın tasarımı

Legrand, tanrıçalardan aldığı ilhamla tasarladığı yeni serisi CelestTM ile yaşam alanlarındaki ince detayları şık bir obje haline getiriyor. Fonksiyonelliği, estetik ve teknoloji ile buluşturan CelestTM, birbirinden farklı renkleri ve malzemeleri ile göz dolduruyor.

Legrand hakkında
Konutlar, ticari ve endüstriyel yapılar için komple sistem çözümleri sunan Legrand, konutlarda anahtar priz ve ev otomasyon sistemleri ile ticari ve endüstriyel yapılarda ise şalt ürünleri, trafo, dağıtım panoları, kablo taşıma sistemleri, acil durum aydınlatma ürünleri, yapısal kablolama, hemşire çağrı sistemleri ve aydınlatma kontrol sistemleri ile dünyadaki lider konumunu devam ettirmektedir.