Türkiye'nin Dünyada Cennet Yaratan Otelleri



Türkiye'de, farklılık yaratma yarışına yönelen turizm yatırımcıları, uçak ve gemi gibi taşıtlar, Amsterdam ve Venedik gibi şehirler, saraylar ve hatta Adem ile Havva'dan esinlenerek, ilginç mimarideki otellere imza atıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, her yıl artan tesis sayısı ve turist çekme mücadelesi, turizm yatırımcılarını ilginç projelere yönlendiriyor. Türkiye'de, farklılık arayan turistler için gemide, uçakta, sarayda, oyun dünyasında ya da dünyadaki başka bir şehirde tatil yapıyormuş hissi yaratacak birbirinden ilginç "temalı oteller" bulunuyor.

Bunlardan biri, yasak elmayı yedikleri için cennetten kovulan ilk insanlar Adem ve Havva'dan yola çıkıp tasarlanan Adam&Eve Hotels. "Dünyada yeni bir cennet yaratma fikrinden" ilham alınan otelin tasarımında, saflığı, temizliği, dolayısıyla "cenneti" simgeleyen beyaz rengi ile yansıma sayesinde "yalnızlığı yok eden" ayna ve "yaşamsal zenginliği görme arzusunu" tanımlayan camın fazlaca kullanıldığı dikkat çekiyor.

Amsterdam, Venedik ve Uzak Doğu'da Türkiye'de

Şehir veya ülke temalı otellere bakıldığında, Orange County De Luxe Resort Hotel'de, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın Akdeniz'de tekrar yaratıldığı görülüyor. Otel içindeki binalar Amsterdam'ın caddeleri, lobi Amsterdam barları izlenimi verirken, Amsterdam'ın ünlü "Red Light" caddesini hatırlatan dizayn da gözlerden kaçmıyor.

Neo klasik Yunan ve Roman mimarisi izleri taşıyan Boutique Hotel Antique Roman Palace'da, otelin her köşesindeki heykel, tablo ve mozaikler, Roma saraylarının ihtişamını yansıtıyor.

Venezia Palace Deluxe Resort Hotel ise Venedik'teki San Marco Meydanı'nı Antalya'nın yeni turizm beldesi Kundu'ya getirmiş. Meydandaki San Marco Basilicası, Dükler Sarayı, Campanille Kulesi ve Cafe Florian ile Venedik'teki Rialto Köprüsü'nün birebir örneklerinin görülebileceği otelde, konuklara Venedik atmosferi yaşatılıyor.

Uzak Doğu'nun mistik havasını akıllara getiren, adını Tayland'ın eski adı "Siam"dan alan Siam Elegance Hotel&Spa, "Thai konsepti"yle turistleri ağırlıyor. Çatılarından iç mimarisine, her yerde Uzak Doğu'nun zevkine rastlanılan otelde, isteyenlere, Thai usulü yemek servisi imkanı bulunuyor. Spa bölümünde de Taylandlı çalışanlar, yöresel giyimleriyle Tayland masaj yapıyor. Tatilde, çocuklarına uygun eğlenceler bulup, kendileri de rahat nefes almak isteyen ailelere yönelik oteller de var. Örneğin, Aqua Fantasy Aquapark Hotel&SPA, Avrupa'nın en büyük aquaparklı otel olma özelliğine sahip ve aquaparkı Disneyland izlenimi veriyor.

Titanik Akdeniz'e demirledi

Buz dağına çarparak 1912 yılında, bin 500 kişiyle Atlantik sularına gömülen, 1997 yılında konu olduğu sinema filmiyle tekrar hatırlanan Titanik gemisi, Antalya'da... Titanik gemisi şeklinde dizayn edilen Titanic Resort Hotel, etrafını çevreleyen yaklaşık 6 bin metrekarelik havuzlar sayesinde, dışarıdan bakıldığında, suya demir atmış gerçek gemi gibi duruyor.

Orijinal transatlantik mimarisiyle Queen Elizabeth de Göynük'te "karaya demirlerken", uçakta tatil yapılıyor izlenimi veren Concorde De Luxe Hotel'ün tasarımı ise adından anlaşıldığı gibi, havacılık tarihinin en ünlü ve hızlı uçağı
Concorde'u yansıtıyor.

Topkapı ve Kremlin de Antalya'da

World of Wonders otellerinde ise Topkapı ve Kremlin saraylarının ihtişamını yakalamak mümkün. İstanbul'daki dünyaca ünlü, Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli saraylarından Topkapı'dan esinlenerek inşa edilen Topkapı Palace'ın odaları "Harem"i, yemek salonları "Saray Mutfakları" ve "Aya İrini"yi andırıyor. Otelde, Sultanahmet Meydanı'ndaki "III. Ahmet Çeşmesi", "Adalet Kulesi", ve "Mecidiye Köşkü"nün birebir tasarımı, menülerde "Sultan Sofrası", "Padişah Otağı" ve "Saray Muhallebicisi" gibi adlar göze çarpıyor.

Kremlin Palace ise Moskova'daki Kremlin Sarayı'nın kopyası... Otelin girişine, Kremlin Meydanı'ndaki "Diriliş Kapısı"nın adı verilmiş ve aslına uygun inşa edilmiş. Binada, "Tarih Müzesi"nin orijinaline yakın bir kopyası da bulunuyor.

The Marmara Antalya'nın özelliği, dünyanın ilk ve tek dönen oteli olması iken Sheraton Çeşme Hotel'de 3 bin 500 metrekare üzerine kurulu Botanica Thermal SPA Merkezi'nde dev akvaryumlu bir oda bulunuyor. Ayrıca, Hillside Su ve Kempinski The Dome da farklı tasarımlarıyla dikkat çekiyor.