Türkiye’nin İlk, Avrupa’nın En Yüksek Çelik Binasını Çuhadaroğlu Giydirecek



1999’da yaşanan deprem felaketinde İstanbul’da en çok zarar gören bölge olan Avcılar’da Türkiye’nin en sağlam otel binası yükseliyor. Toyota’nın Türkiye Distribitörleri’nden Sonkar Otomotiv tarafından inşa edilen ve Hilton Double Tree markasıyla işletilecek olan otel binası, Türkiye’nin tamamı çelikten üretilen ilk ve en yüksek binası olacak. Binanın dış cephesi de özel olarak tasarlanan Çuhadaroğlu sistemleri ile kaplanacak.

Aynı zamanda Avrupa’nın da en yüksek çelik binası olacak Hilton Double Tree’de, tamamı Amerika ve Japonya’da üretilen toplam 2 bin 683 ton çelik kullanılıyor. 30 milyon TL’lik bir yatırımla tamamlanması planlanan otel, 110 metre yükseklikte ve L şeklinde olacak. Türkiye’nin ilk çelik yapısı ve en sağlam binalarından biri olarak tanımlanan Hilton Double Tree, toplam 23 bin metrekare inşaat alanı üzerinde, 27 kat ve 230 odadan oluşacak. İnşaatın Aralık 2010 tarihinde tamamlanması, otelin de 1 Mayıs 2011‘de hizmete girmesi planlanıyor…

Cephe sistemi özel olarak tasarlandı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek çelik binasının dış cephe kaplamaları da özel olarak tasarlandı. Ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da, gökdelen olarak tabir edilen çok katlı yüzlerce özellikli projede imzası olan Çuhadaroğlu tarafından geliştirilen sistem, 10 bin metrekare cam ve kompozit levha kaplı modüler bir cepheye sahip. Bin metrekare paslanmaz çelik dikmeli cam cephe uygulanacak binada, ayrıca bin 500 metrekarelik kompozit levha da lobi katında özel olarak uygulanacak.

Yapısal Çelik Derneği ve İTÜ tarafından da desteklen projede uygulanacak olan cephe sistemi, Çuhadaroğlu’nun Haramidere'de kurulu fabrikasında bulunan laboratuarlarında özel testlere tabi tutularak monte edilecek. Tüm bağlantı detayları, ısı-ses-yangın korunumu ve binanın çelik olduğu gözetilerek EN ve TSE normlarına uygun olarak üretiliyor.