Türkiye'nin İlk Deniz Biyolojisi Müzesi Açıldı!



DHA'nın haberine göre, Antalyalı balıkçıların da Antalya Körfezi'nde yakaladığı ender türleri bağışlayarak destek sağladığı müzede, 500 deniz canlısı çeşitli kimyasallar içinde sergileniyor.

Tarihi Kaleiçi'nde Yat Limanı Tuzkapısı Sokak'taki Deniz Biyolojisi Müzesi'nin açılışına, Vali Vekili Recep Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Akaydın, 5 yıllık başkanlığı sürecinde kendi ifadesiyle 'köhneleşmekte olan' tarihi Kaleiçi ve Yat Limanı'nın dokusunu canlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Bunu hem Kaleiçi esnafının müşteri sayısını artırmak, hem de kentin kültür- sanat yaşamına katkıda bulunarak gerçekleştirmeyi amaçladıklarını anlatan Başkan Akaydın, "Deniz Biyolojisi Müzesi çok küçük dokunuşlardan biri. Antalya'da bugüne kadar açtığımız 4'üncü müze. 370 bin TL'lik bir yatırım" dedi.

Türkiye'nin ilk ve tek deniz canlısı müzesi özelliğine sahip müze, Akdeniz ve Türkiye'ye kıyısı bulunan diğer denizlerden alınan ender bulunan birçok deniz canlısına ev sahipliği yapıyor. Domuz köpek balığı, caretta caretta, orfoz, kara lahos gibi ender yakalanan ve nesli tükenen canlıların da bulunduğu müzede deniz canlıları fanuslar içinde özel sıvılarda saklanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi, gemi batığı şeklindeki tasarımıyla da dikkat çekiyor.