Türkiye’nin İlk Kampüs Ofisi İnşa Ediliyor



2 yılda 5 projeye imza atan FerYapı yeni adres olarak Kağıthane’yi seçti. Şirket eski Rabak arazisi üzerinde Türkiye’nin ilk kampus ofis projesini hayata geçiriyor. Arazi sahibi Çelikler Holding ile yüzde 50 hâsılat paylaşımı modeli ile inşa edilen projede 40 metrekare ile bin metrekare arasında değişen ofisler yer alıyor.  Premier Kampüs Ofis’in mimarı Julien De Smedt. Smedt, projenin Türk mimari yapısına uygun olması adına Bünyamin Derman ile birlikte çalıştı. 

"Kağıthane Maslak’ı geçecek"

Kağıthane’yi şehrin merkezinde saklı kalan değerli bir bölge olarak tanımlayan FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, “ Merkezi bir bölgede olmasına rağmen imar izni olmaması nedeniyle bugüne kadar sanayinin elinde kalan Kağıthane ilerleyen günlerde Maslak Zincirlikuyu hattını geçecek. Bölgede 2 yıl önce metrekare ofis kiraları 10 dolardı. Bugün 18 dolara kadar yükseldi. Maslak’ta ise bu rakam 40 doları buluyor. Kağıthane’deki projeler tamamlanıp bölge canlanınca ofis kira rakamları Maslak’ı geride bırakacak” dedi.

"Tünelin iki ucunu tuttuk”

Kağıthane’de 5 üniversite açılacağı belirten Kumova, kentsel dönüşüm kapsamına yapılacak konut projeleri, yeni ofis binaları ve eğitim kurumları ile bölgenin yeni bir çehreye kavuşacağını dile getirdi. Bölgedeki arsaların 3 ila 8 dönüm arasında değiştiğini belirten Kumova,  Premier Kampüs Ofis gibi bir projenin bir daha yapılmasının zor olduğunu ifade etti. Projelerinin tünel ve metroya yakınlığına dikkat çeken Kumova, “ I Tower projemizden sonra Premier Kampüs Ofis projesi ile tünelin iki ucunu tuttuk” dedi.

Yeni ofis projelerine ihtiyacımız var

İstanbul’daki A sınıfı ofis ihtiyacının eski yapılarla birlikte 3 milyon metrekare olduğunu belirten Kumova, “ Londra’da sadece yeni yapılarda bu stok 19 milyon metrekare, Paris’te 30 milyon metrekare, New York’ta 64 metrekare. Yani İstanbul’da mevcut stok yetersiz. Biz I Tower projemizdeki ofislerin tamamını 3 ayda sattık. Bu nedenle daha çok ofis projesine ihtiyaç var “ diye konuştu.

Yabancılarla ortaklığa sıcak bakıyor

Kumova, projeyi hayata geçirme aşamasında uluslararası iki fondan teklif aldıklarını söyledi. Yabancıların gayrimenkul sektörüne ilgisinin katlanarak arttığını belirten Kumova, “ Biz işimizi hızlı yapmak istediğimiz için yabancı fonların tekliflerine sıcak bakmadı. Ama görüşmelerimiz devam ediyor. Bundan sonra başka bir projede birlikte olabiliriz” dedi.

Çelikler sektöre ısındı

Çelikler Limited Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çelik, şirketlerinin hurda metal dönüşüm yaptığını ve bu yolla geçen yıl 260 ton atığın geri dönüşümünü sağladıklarını söyledi. 2012 cirolarının 350 milyon TL olduğunu belirten Çelik, “Premier Kampüs Ofis bizin ilk gayrimenkul projemiz. TMSF’den aldığımız arsa için çok teklif aldık ve sonunda FerYapı ile anlaştık. Bundan sonra da gayrimenkul sektöründe yeni projeler geliştirmeyi planlıyoruz” dedi

Premier Kampüs’te neler var?

Proje, cep sineması ve seminer odaları, parti odası ve hobi odaları, toplantı odaları, her yerde wi-fi, sekreterya temizlik hizmeti, IT hizmeti teknik servisi, fitness, squash, pilates, basketbol, dinlenme ve performans havuzları, SPA, sauna, sağlık odası, buhar odası gibi sınırsız olanaklar sunuyor. FerYapı’nın Çelikler Limited Şirketi ile ortak hasılat paylaşımı metodu ile hayata geçirdiği projede büyüklükleri 25 ile 1500 metrekare arasında değişen mağaza, cafe ve restoranlara da yer veriliyor. 6 bin metrekarelik alana sahip Kampüs Meydan’da gurme restorandan kafelere, banka şubelerinden showroomlara kadar pek çok mağaza bir arada bulunurken, Kampüs Bahçe ise Canteen, Fit Stop, Break Room, açık çalışma alanları gibi pek çok sosyal aktivite mekanı ve yeşil alanları ile Premier Kampüs Ofis’te hayatı renklendiriyor. Premier Kampüs Ofis, stok ofis alanları ile büyümeyi düşünen ve küçük bir ofise sahip girişimcilerin işini kolaylaştırıyor. Geçici olarak alan ihtiyacı olacak ofis sahipleri, bu alanda masa/alan kiralaması yapabiliyor.  Stok ofis alanında, her türlü destek ve hizmet bulunuyor.