''Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması''na Başvurular Başladı



Garanti Bankası, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Ekonomist dergisi ortaklığında düzenlenen ''Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması''nın 6.'sı için başvurular başladı.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmaya, hakim ortak olduğu şirketi yılda 25 milyon liranın altında ciro yapan ve Türkiye'de yaşayan kadın girişimciler bizzat başvurabilecek veya aday gösterilebilecek. Değerlendirme kriterleri ise kategorilere göre faklılaşacak. Başvurular, risk alma ve cesaretli olma, etkin müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama faaliyetlerindeki farklılaşma, finansal yapı, bulunduğu yörenin ekonomisine katkıda bulunarak fark yaratma, çevreye duyarlı olma gibi kriterler kapsamında değerlendirilecek.
    
Değerlendirme sonucunda seçilen ''Türkiye'nin kadın girişimcisi''ne 20 bin lira, ''gelecek vaat eden kadın girişimci''ye ve ''yöresinde fark yaratan kadın girişimci''ye 15 bin lira nakit para ödülü verilecek.
    
Adaylar, www.kadingirisimciyarismasi.com adresinden ve Garanti şubelerinden alacakları formlarla 20 Mart 2012 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

Jüri

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere
Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan
2011 Yılı "Türkiye`nin Kadın Girişimcisi Yarışması" Birincisi Zeynep Rüstemoğlu

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, yarışmaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
    
''Yarışmaya başvuran adayların bankamızdan en çok kullandığı ürünlere baktığımızda kredi kartı, elementer sigorta, hayat sigortası ve destek kredisi karşımıza çıkıyor. Sigorta kullanımının yaygınlaşması ve finansmana ulaşma konusunda bankaları tercih etme oranının yüksek çıkması sonucunda, kadın girişimcilerin tedbirli olduklarını, işlerini geliştirmek için daha da cesaretlendiğini ve bu kapsamda farklı alternatifleri değerlendirdiğini görüyoruz. Ayrıca, geçtiğimiz sene 5 bin 600 kişinin başvurduğu Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması aracılığıyla, örnek başarı hikayelerinin gitgide yaygınlaştığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.''

Başvuru formu için tıklayınız