'Türkiye’nin Şanzelize’si İmdat Diyor!



Milliyet'ten Gökhan Karataş'ın haberine göre, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, son aylarda büyük bir alışveriş durgunluğu yaşanan Bağdat Caddesi’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Paris’in dünyaca ünlü Şanzelize Caddesi kadar önemli olan Kadıköy’ün Bağdat Caddesi’nde 4 ay içinde yüzlerce işletmenin kapandığını söyleyen Tekin, önlem alınmazsa kapananların açık olanları geçeceğini vurguladı.

Tekin, “Bağdat Caddesi’nde kiralar çok yüksek. Dünya devi markalar birer birer kapanıyor. 40 yıldır burada yaşıyorum ama Şaşkınbakkal McDonald’s’ın kapandığını ilk kez görüyorum. Dünya markası Zara’nın da aynı riski yaşadığını öğrendim. Onlarca banka şubesi ya da global kahve zinciri markası kapandı. Büyük zincir mağazalar dayanamıyor, kirasını zor çıkartan esnaf nasıl dayansın? Öncelikle tavsiyem stopaj vergisinin kaldırılması, en azından düşürülmesi. Zor durumdaki işletmeler için de faizsiz kira verilmesi. Bunlar yapılmazsa cadde tümüyle karanlığa gömülebilir” dedi. Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Kapalıçarşı’daki işletmelerin de işlerinin iyi olmadığını belirten Tekin, faizsiz kredi vermenin zorunlu olduğunu belitti.

‘5 il gezdim, manzara aynı’

Tekin, 3 ay içinde Türkiye’nin en büyük 5 şehrini gezerek ekonomiyle ilgili sohbetler yaptığını da söyledi. Ankara, Kayseri, Adana ve Bursa’nın en ünlü ve işlek caddelerinde esnaf ve mağaza işletmecileriyle konuştuğunu belirten Tekin, “Ankara’da Siteler esnafı çok dertli. Ekonomik krize işaret ediyorlar. En önemlisi de hiçbir yetkilinin ya da bakanın Anadolu esnafıyla ilgilenmemesi” diye konuştu.