Türkmenistan'da 8 Ayda Yaklaşık 4 Milyar Dolarlık İş Üstlendik



Türk firmaları, Türkmenistan'da konut, okul, kreş, yol, petrol ve doğalgaz platformları, tekstil fabrikaları, köprü, enerji nakil hatları, boru hattı, demiryolları, hastane, otel ve dinlenme tesisleri gibi birçok projenin yapımını üstlendi. Son olarak Çalık Holding'e bağlı Çalık Enerji şirketinin, başkent Aşkabat'ın enerji hatlarının yenilenmesi işini yapacağı belirtiliyor.
    
Olimpiyat Köyü
    
Türk müteahhitlerin üstlendiği 48 proje arasında birinci sırada, Polimeks İnşaat'ın 1,4 milyar dolara mal olması planlanan Olimpiyat Köyü'nün ikinci aşamasının yapımı geliyor.

Engin Group şirketi, Daşoğuz eyaletinde 43 milyon dolara pamuk işleme ve stoklama fabrikası, 112 milyon dolara Lebap ve Daşoğuz eyaletlerinde pamuk çekirdeği işleme fabrikaları inşa ederken, İlk İnşaat şirketi ise 150 milyon dolara Hazar Denizi'nde iki petrol platformu kuracak.
     
Norsel şirketi de ülkenin Daşoğuz, Türkmenabat ve Seydi kentlerinde 3 ayrı tekstil fabrikasını yaklaşık 110 milyon dolara inşa edecek.
     
Türk şirketlerinin, Türkmenistan'da aldıkları işlerin bedelinin, yıl sonuna kadar 5 milyar doları bulması öngörülüyor. Geçen sene yaşanan küresel krize rağmen Türk şirketleri, Türkmenistan'da 63 projeyi 3 milyar 270 milyon dolara üstlenirken, 2010'da alınan işlerin bedeli 4,5 milyar doları bulmuştu.