TÜRKONFED Avrupa KOBİ ve Esnaf Birliği'ne Üye Oldu



Süleyman Onatça yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa’da esnaf, tüccar ve KOBİ’lerin çıkarlarını temsil eden tek çatı örgütü olan UEAPME’nin bünyesinde, 12 milyon işletmenin bağlı bulunduğu 80 federasyon ya da birliğin yer aldığını belirterek, "Avrupa Birliği perspektifimizin ve ilkeli duruşumuzun bir sonucu ve ödülü olarak görüyorum" ifadesini kullandı.

TÜRKONFED'in önümüzdeki dönemde Avrupa'daki karar alma süreçlerinde daha etkin olacağını belirten Onatça "UEAPME temel anlamda, Avrupa Birliği’nin esnaf, tüccar ve KOBİ’ler ile ilgili çıkardığı yasa ve kanunları takip eden, üyelerini bilgilendiren, Avrupa Birliği organları ve uluslararası organizasyonlarda üyelerinin çıkar ve görüşlerini yansıtan bir temsil örgütüdür. AB düzeyinde sosyal ortak olarak kabul edilen UEAPME, bunun bir gereği olarak, birlik düzeyinde KOBİ’leri etkileyecek herhangi bir yasal düzenlemede söz hakkına sahiptir. Bu durum TÜRKONFED için AB tarafından çıkarılacak yasa ve yönetmeliklere dolaylı katkı koyma fırsatı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKONFED’in UEAPME üyeliğinin, Türkiye’nin AB süreci açısından öncü ve örnek alınacak bir adım olacağından kuşku duymadığını kaydeden Onatça “Bu örgütün, AB politikalarının belirlendiği sistemin bir parçası olması, TÜRKONFED’i de bu sisteme dahil edecektir. UEAPME çalışma gruplarında yer almak, TÜRKONFED üyeleri ve profesyonelleri için ayrıcalıklı bir bilgi ve etki ağına ulaşım imkanı sunacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda, UEAPME ya da üyeleri tarafından doğrudan ya da ortak olarak yürütülen AB projelerinde TÜRKONFED olarak yer alabileceklerini kaydeden Onatça, "Ayrıca Avrupa özel sektör heyetlerinde TÜRKONFED temsilcilerinin de yer alması, ülkemizin AB sürecindeki güçlü özelliklerinin Avrupa siyasileri, medyası ve kamuoyu önünde daha fazla anlaşılması için bir fırsat olacaktır” değerlendirmesini yaptı.