TÜSİAD, Durban Sonrası Düşük Karbon Ekonomisinin Geleceğini Ele Alıyor



TÜSİAD ve Karadeniz ve Hazar Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonları Uluslararası Birliği – UBCCE, 'Düşük Karbon Ekonomisinde Rekabet Gücü: 2012 ve Sonrası için Beklentiler' başlıklı bir konferans düzenliyor. Konferansın açılış konuşmaları, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve TÜSİAD Çevre Çalışma Grubu Başkanı Musa Galip Eroğlu tarafından gerçekleştirilecek.

UBCCE’nin hazırladığı 'Yeşil Girişime Destek Projesi Stratejisi' başlıklı rapor da konferansta kamuoyuna tanıtılacak. Raporun tanıtımı çerçevesinde, Almanya Çevre Dostu Yönetim Derneği ve Bavyera Eyaleti Çevre ve Halk Sağlığı Bakanlığı Temsilcisi Herbert Kopnick ve UBCCE-GIZ Yeşil Girişime Destek Projesi Strateji Uzmanı Astrid Denker birer sunum gerçekleştirecek.

'Yeşil İş: En İyi Uygulamalar' paneli

Konferansta, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi, Hizmetler ve Tarım Komisyonu Başkanı Ali Kibar’ın moderatörlüğünü yapacağı 'Yeşil İş: En İyi Uygulamalar' başlıklı bir panel de düzenlenecek.  Panelde, enerji verimliliği ve çevre dostu tasarım konusundaki yönelimler tartışılacak. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, Siemens Turkey Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy, Tofaş-Fiat CEO’su Ali Pandır, BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Fevzi Boyner ve Alman Uluslararası İşbirliği Ajansı (GIZ) Türkiye Direktörü Dr. Gülay Yaşin panelde birer konuşma yapacak.

İklim Değişikliği Konferansı'nın Türkiye iş dünyasına olası yansımaları da ele alınacak

Konferans kapsamında ayrıca, Güney Afrika’nın Durban kentinde düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’nın Türkiye ve Türk iş dünyası açısından sonuçlarına ilişkin kamu ve özel sektörün izlenimleri paylaşılacak. İklim Platformu Dönem Sözcüsü Levent Çakıroğlu’nun moderatörlüğünü gerçekleştireceği oturumda, T.C. Dışişleri Bakanlığı İklim Değişikliği Baş Müzakerecisi Mithat Rende, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, İklim Değişikliği ve Karbon Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gediz Kaya, ve Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa konuşmacı olarak yer alacak.