"Tutku" - Seçil Çeliktürk Resim Sergisi


İş Sanat İzmir Galerisi, 14 Kasım – 2 Aralık 2006 tarihleri arasında ressam Seçil Çeliktürk'ün "Tutku" isimli 3. kişisel sergisini ağırlayacak.

Tutku, sanatçının 2005 ve 2006’da yaptığı eserlerden oluşuyor. Yaşadığımız dünyanın ötesinden, içerisinde bulunduğu durumları insanı, zaman mekanı ve doğayı kullanarak aktarıyor.

Çeliktürk
, “Resimlerimin herbiri bir kimlik. İnsanı ve doğayı baz alarak karakterlere bürünmüş ve karşısındakine bir söz söyleyen çalışmalar. Bu sözlerde önemli olan resmi izleyene şiirden bir dize ve ya günlük konuşmalardan bir kelime olması farketmeksizin, şevk verici, hüzünlendirici, düşündürücü soru ve ya kırıcı bir cevap olabilmeleridir manasızca. Resimlerdeki karakterler ise renklerin ve formların oluşturdukları yapının ayrı ayrı zamanlardan çıkarak insana dair olmalarından kaynaklanıyor. İç hesaplaşmalar, denge ve dengesizlik, derin yanlızlıklar, birliktelikler... günün yorgunluğunu taşıyan, gecenin içinden gelen insana dair durumları içlerinde barındırıyorlar” diyor.

1980 Istanbul doğumlu Çeliktürk, Mimar Sinan Üniversitesi GSF Resim bölümünü bitirdikten sonra, aynı üniversitede aynı branş üzerine yüksek lisans çalışmalarınıa başlamıştır. Halen tez aşamasındadır. Çalışmalarını Kadıköy, Moda’daki atölyesinde sürdürmekte olan Seçil Çeliktürk, Son ve Tekrar isimli iki kişisel sergi açmış ve pek çok karma sergiye katılmıştır.