Tütün Deposunun Yerine Gökdelen

İzmir’in Çankaya semtindeki Özgörköy Şirketler Topluluğu’na ait dört katlı eski tütün deposu yıkılıyor. Ekim ayındaki imar plan değişikliğiyle birlikte, ticaret merkezi olan plan kararı, metropolitan aktivite merkezine dönüştürüldü. Böylece, ticari kullanımın yanında konut, eğlence ve çok katlı otopark yapımına olanak sağlandı.

Parsel için yükseklik 79.30 metre olarak kabul edilirken, zemin altında parselin tamamında otopark yapılacak. Toplam 9 bin 372 metrekare inşaat alanı hakkı verildi. Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerindeki dört katlı eski bina için 18 yıl sonra alınan imar planının, İzmir 1 No’lu Kütür ve Tabiat Varlıkları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi onayından sonra kesinlik kazanacağı belirtildi.

Yıkım 10 gün sürecek

Özgörköyler, Konak Belediyesi’nin tehlikeli bina statüsü içinde değerlendirip, yıkılmasını istemesi üzerine harekete geçti. Plan onayının da itici güç olmasıyla, Özbüker firmasıyla anlaşarak yıkımı başlattı. Özbüker Firması sahibi Gencol Özbüker, kasım ayı başında başladıkları yıkımın 10 gün sonra tamamlanacağını açıladı.

Kent merkezinde olduğu için yıkım çalışmalarında çevre kirliği yaratmamak amacayla özenle çalıştıklarını beliten Özbüker, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyaretleri nedeniyle çalışmaları 2 gün durdurduklarını da sözlerine ekledi.