Tuz Gölü Doğal Gaz Deposu Genişliyor



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Genişletme Projesi için temel atacak. Genişletme projesi tamamlandığında, 48 yeni kuyu açılarak tesisin depolama kapasitesini yaklaşık 5.4 milyar m3’e, geri üretim kapasitesini de günlük 80 milyon m3’e çıkarılacak.

Bu şekilde hem tesisin depolama kapasitesi artırılacak, hem de sisteme gaz verme kapasitesi geliştirilecek. Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; tesisle Türkiye’nin yıllık doğal gaz ihtiyacının yüzde 20’sini depolayabilecek altyapı hedefleniyor. En kısa zamanda 1.2 milyar m3 gaz kapasiteli ilk hedefine ulaşılması planlanıyor. Bunun 600 milyon m3’ünü sisteme gaz verme kapasitesi oluşturacak. Sisteme yıllık doğal gaz verme kapasitesindeki günlük miktar ise 20 milyon m3 düzeyinde olacak. 2019 Yılı Yatırım Programı’nda BOTAŞ için tahsis edilen kaynaktan en büyük pay Tuz Gölü için kullanılacak.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Tüketimin % 20’si
Türkiye yapımı planlanan doğal gaz depolama projeleri sayısında İtalya, İngiltere, Romanya ve Polonya’nın ardından beşinci, toplam kapasite açısından İngiltere’nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.