Ulucami'de Onarım Çalışmaları Bitiyor



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin en önemli anıtsal yapılarından biri olan Ulucami'de başlatılan cephe temizleme ve çevre düzenleme çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk olarak Ulucami'yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, çalışmalar tamamlandığında bu tarihî yapının ilk günkü ihtişamıyla misafirlerini ağırlayacağını söyledi.

1402 yılında Yıldırım Beyazıt Han tarafından yaptırılan Ulucami'de, çalışmalar kapsamında öncelikle cenaze namazının kılındığı alanda çitle çevrili yeşil alan yeniden düzenlendi ve tören yapılan alan genişletildi. Yeşil alandaki ağaçlar korunurken, bölgedeki toprak zemin kaldırılıp, abdest alma çeşmeleri daha geriye alındı. Böylece daha fazla cemaatin rahatça cenaze, cuma ve bayram namazı kılabileceği büyük bir alan ortaya çıkarıldı. Ayrıca zemin yarım metre aşağıya indirilerek caminin dışındaki su tahliyesini sağlayan drenaj kanalları yeniden aktif hale getirildi. Ulucami'nin kuzeyindeki alt avludaki şadırvanların üzerleri, orijinalinde olduğu gibi ahşap kubbelerle örtülecek. Böylece caminin avlusu da abdest almak isteyenler için daha muhafazalı hale gelecek. Başkan Altepe, "Ulucami cephesinin restorasyonuyla Bursa'nın vitrini olan Atatürk Caddesi de ayrı bir güzelliğe bürünecek." diye konuştu.

Cami içindeki şadırvanın da kullanılır hale geleceğini dile getiren Altepe, başta güvenlik olmak üzere caminin tüm sorunlarının bundan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüleceğini sözlerine ekledi.