Uluslararası Demir ve Çelik Enstitüsü Olağan Genel Kurul ve Konferansları İstanbul'da Yapılıyor

Uluslararası Demir ve Çelik Enstitüsü (International Iron and Steel Institute-IISI) Olağan Genel Kurul ve Konferansları'nın 38'ncisi Erdemir'in koordinasyonunda İstanbul'da çalışmalarına başladı.

Dünya çelik zirvesi olarak kabul edilen ve çelik sektörünün önde gelen liderlerini buluşturan bu konferanslar, dünyanın gündeminde yer alan ortak sorunların tartışılarak stratejik kararların alındığı, geniş katılımlı global bir forum özelliği taşıyor. Ülkelerindeki çelik tesislerinin en üst düzeyde temsilcileri olan katılımcılar arasında, 600 milyar dolarlık çelik iş hacminin yüzde 80'ni yönetmenin yanı sıra ülkelerin çelik ticareti ile ilgili politikalarını belirleyecek etkiye sahip delegeler bulunuyor.

Çırağan Oteli'nde başlayan ve 423 kişinin iştirak ettiği çalışmaların açılış oturumu, Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber'in konuşmasıyla başladı.

Dün yapılan açılışta konuşma yapan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai BERBER; Erdemir Grubu olarak, IISI'nın 38. Yıllık Konferansı'na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Böylesine önemli bir günde aramızda bulunarak bizleri onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyor ve hepinize tek tek hoş geldiniz diyorum. IISI yöneticilerini, IISI üyesi olan ve dünya ekonomisine yön veren demir-çelik firmalarının üst düzey yöneticileri ve eşlerini ve siz değerli basın mensuplarını ülkemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Recai Berber; IISI Yıllık Konferanslarını, sektörün bir araya gelmesi ve sektörün geleceğine dair çok önemli konuların görüşülmesi açısından önemli bir fırsat olarak gördüğünü vurgulayarak, "Bu yıl da Türkiye'de gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde sektörümüzün ve dünya ekonomisinin geleceğini ilgilendiren önemli konuların ele alınacağını biliyorum. Böylesine önemli bir organizasyonda Erdemir ve Türk Demir Çelik Sektörü olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Sektörlerin dışa bağımlılığını azaltmayı planlıyoruz

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber konuşmasına Erdemir'in şirket profilini de anlatarak devam etti. Erdemir'in gücünün farkında olduğuna işaret eden Berber, "Erdemir Grubu yöneticileri olarak bizler sahip olduğumuz gücün ve potansiyelin farkındayız. Bu gücü geliştirmek ve dünya demir çelik piyasasında hak ettiğimiz konuma ulaşmak amacıyla 2003 yılında attığımız birçok yeni adıma ilave olarak 1.4 milyar dolar tutarında yeni yatırım kararı aldık ve bu yatırımların büyük bir kısmını da başlatmış durumdayız. Bu sayede 2007 yılına kadar Türkiye Demir Çelik Sektörünün en önemli problemi olan yassı-uzun ürün dengesizliğini kısmen gidermeyi ve yassı ürüne büyük ölçüde ihtiyaç duyan sektörlerin dışa bağımlılığını azaltmayı planlıyoruz.

Erdemir Grubu olarak son dönemde çok önemli atılımlar gerçekleştirdik, tarihi rekorlar kırdık, yüksek üretim, ciro ve karlılık rakamları elde ettik; ancak bu süre zarfında elde ettiğimiz en önemli başarı tüm paydaşlarımız arasında tesis ettiğimiz işbirliği, güven, dayanışma ve bağlılıktır. Erdemir paydaşlarına, çevreye ve topluma olan sorumluluklarını bilen ve en iyi şekilde yerine getiren bir Dünya şirketidir" dedi.

Öte yandan, çok sayıda yerli ve yabancı basın-yayın kuruluşunun izlediği IISI'nın 38. Olağan Genel Kurulu ve Konferansları, 06 Ekim 2004 tarihine kadar sürecek.