Uluslararası Deprem Konferansı



12 Kasım 1999 depreminin 10. yılında Türkiye’den 81 İl ve 25 Ülke İstanbul’da bir araya geliyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, İstanbul Valiliği işbirliği ve Dünya Bankası desteğiyle düzenlenen “İstanbul Uluslararası Sismik Riskin Azaltılması Konferansı”, sismik riskin azaltılması çerçevesinde İSMEP projesi başta olmak üzere ulusal ve uluslararası çalışmaları bir araya getirecek.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek’in katılımıyla başlayacak konferansın açılış konuşmasını Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Margereta Wahlström yapacak. 3 gün boyunca sürecek oturumlarda, 1999 yılında yaşanan depremlerin ardından Türkiye’de ve İstanbul’da yürütülen çalışmalar masaya yatırılacak. 25 ülkeden temsilcilerin katılacağı konferans, bir anlamda Dünya ülkelerinin bilgi ve tecrübelerini birbiriyle paylaşmasına önayak olacak.

Konferans öncesinde bir açıklama yaparak Dünyada deprem riski ile karşı karşıya olan birçok ülke olduğuna dikkat çeken İstanbul Valisi Muammer Güler, “Bu nedenle, sismik riskin azaltılması çerçevesinde ulusal ve uluslararası tecrübelerin bir araya gelmesi, hem sismik riskin azaltılması konusunda atılacak adımlar hem de toplumların refahı ve geleceği için çok önemlidir.” dedi.

Kentsel alanlarda sismik riskin azaltılmasına yönelik adımların atılabilmesi için, bilgi alışverişinin sağlanmasına yönelik sunumların paylaşılacağı konferans günlerinde, İSMEP kapsamında İstanbul’da yapılan çalışmaların gerçekleştirildiği alanlara inceleme gezileri düzenlenecek. Uluslararası platformda akademik çalışmalarla adından söz ettiren saygın konuşmacıların yer alacağı konferans; T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul ADM, İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, Dünya Bankası, Afet Azaltma ve Yeniden Yapılanma Küresel Fonu (GFDRR) ve Avrupa Yatırım Bankası’nın işbirliği ile düzenlenecek.

Açılış Programı:

09.00 – 09.45  Protokol Konuşmaları 
Kazım Gökhan Elgin / İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü 
Ulrick Zachau / Dünya Bankası Ülke Direktörü
Tekin Küçükali / Türkiye Kızılay Derneği Başkanı
Memduh Aslan Akçay / Hazine Müşteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü
Hasan İpek / Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı
Muammer Güler / İstanbul Valisi
Cemil Çiçek / Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı
10.00 – 10.30  Açılış Konuşması
Margareta Wahiström / Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı

Programın devamı için lütfen tıklayınız.