Uluslararası Ödüllerin Sahibi, Dünyaca Ünlü Belçikalı Mimar "Julien De Smedt" Türkiye'ye geliyor!



Dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını ilgilileri ile bir araya getirerek; sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye’de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar yaratmayı amaçlayan Yapı-Endüstri Merkezi'nin ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Ekim ayındaki konuğu, dünyaca ünlü Mimar Julien De Smedt olacak. Mimar Julien De Smedt, Türk mimarlar ve yapı sektörü temsilcilerine çalışmaları ve dünyadaki trendler konusunda bilgi verecek.


2011 Olimpiyatları için Atlayış Pisti

Genç olmasına rağmen uluslararası alanda pek çok önemli ödül kazanan projelere imza atan Julien De Smedt; 2003 yılında Larsen Ödülü, 2005 yılında Eckersberg Madalyası’yla onurlandırıldı. 2004 Venedik Bienali’nde tasarımları arasında yer alan “Stavanger Concert Hall” dünyanın en iyi konser salonu seçilirken Denizcilik Gençlik Evi projesi ile “Mies van der Rohe” ve “AR+D” ödüllerine layık bulundu. 2007’de, 2011 dünya şampiyonalarına hazırlanan, Oslo, Norveç’teki yeni Holmenkollen Skijump için açılan uluslararası yarışmayı kazandı.

2009 Hollanda Maaskant “Genç Mimar Ödülü” Sahibi Julien De Smedt Hakkında

3 Aralık 1975 Brüksel doğumlu Julien De Smedt Fransız sanat düşkünü Jacques Leobold ve Belçikalı sanatçı Claude De Smedt’in çocuğudur. Brüksel’de St Luc, La Cambre, Sint Lukas,  Paris’te Belleville ve Los Angeles’te Sci-Arc’ta öğrenim gördükten sonra, 2000 yılında Londra Barlett Mimarlık Okulu’ndan mezun oldu. 1997- 1998  ve 2000- 2001 yılları arasında OMA, Rotterdam’da çalıştı. 2001’de PLOT ofisinin kurucularından biri oldu. Çalışmaları Kopenhag, Toronto, Paris, New York ve Sao Paulo gibi pek çok yerde sergilenmiş olan Julien De Smedt Kopenhag’da ve Brüksel’de yaşamaktadır. JDS’nin “PIXL TO XL” adlı ilk monografisi Aralık 2007’de Damdi Yayıncılık tarafından yayınlanmıştır. 
 


Çalışmaları ve Ödülleri


• 2006 yılında Julien De Smedt Kopenhag’da kendi ofisi JDS’yi kurdu.
• 2007’de, 2011 dünya şampiyonalarına hazırlanan, Oslo, Norveç’teki yeni Holmenkollen Skijump için açılan uluslararası yarışmayı kazandı. 
• 2008’de JDS Brüksel ve Oslo’da da ofisler açtı. 2009’da The Mountain Dwellings (Dağ Meskenleri) projesi Barselona’daki World Architecture Festival’de ve Cannes’daki MIPIM’de en iyi konut ödülü aldı. 
• JDS aynı zamanda 2009 Hollanda Maaskant Genç Mimar Ödülü’nün de sahibidir.
• Julien De Smedt Houston, Texas’ta bulunan Rice Üniversitesi’nde ve Kentucky Üniversitesi’nde konuk profesör olarak ders verdi.
• Konferans verdiği pek çok yer arasında Harvard Üniversitesi, Sendai Mediatheque - Japonya, İrlanda Mimarlar Birliği, Tate Modern - Londra, Mies van der Rohe Pavilion – Barselona ve Pavillon de l'arsenal – Paris, Mc Gill Üniversitesi - Montreal, Yale Üniversitesi - New Haven, SciArc and USC - Los Angeles öne çıkar.

Simultane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecek olan konferansa, sınırlı kontenjan nedeni ile kayıt yaptırmak gerektiği bildirildi.

Kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.


V-M Konutları

Yapı -Endüstri Merkezi

Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968’den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Yapı Bilgi Merkezi, YEM Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, YEM Kitabevi, yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği YAPI Fuarları, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları,  2001’ den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı www.yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org ile sektörün temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

TMMOB Mimarlar Odası

Mimarlar Odası; hem mimarlığın genel insancıl ve toplumsal misyonuna uygun olarak, hem de Anayasa ve yasalardan aldığı “kamusal yükümlülükler” gereğince, halkın kent, çevre ve kültürel hakları ile mimarlık arasındaki ayrılmaz bağların fikir ve mücadele kurumu olmuştur. Merkez, şube ve temsilcilik örgütleriyle ülkenin her yerinde bu alanlardaki sorunların çözümü ve sakıncalı uygulamaların giderilmesi için mimarlık ilkeleri ışığında çaba göstermektedir.
Hizmetler: Ülke/kent/meslek sorunları ile ilgili panel-sempozyum ve kongreler
Proje hizmetinin yükseltilmesi amacı ile norm/standart ve asgari ücretin belirlenmesi ve belediyeler ile birlikte mesleki denetim uygulaması
Danışmanlık hizmeti , Mesleki/teknik yayınlar, Arşiv/dokümantasyon, Hukuk, sanat, kültür ve arkeoloji konulu seminer, sempozyum ve kongreler, Meslek içi eğitim, Yapı malzemeleri kataloğu 

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Mimarizm'deki "Fellini Draması ile Burle Marx'ın Peyzajı Arasında Bir Rimini: JDS'den Seascape Projesi" haberini okumak için lütfen tıklayınız.

Mimarizm'deki "Julien De Smedt'e Rotterdam'dan Genç Mimar Ödülü" haberini okumak için lütfen tıklayınız.

 Konutu, Havuzu ve Gökdeleni Yeniden Düşünen Bir Mimar: JDS