''Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu''



Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, 10-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, düzenlediği basın toplantısında, sempozyumda pişmiş toprağın; sanatsal, sektörel ve bilimsel olarak ele alınacağını belirtti.

''Bu sempozyumla pişmiş toprak artık bir kent kimliği, kent belleğidir. Sanatçıların bıraktığı eserler, şehrimizin kültürel mirasına önemli bir katkıdır'' diyen Ataç, kentin belleğindeki tarihi birçok yapıyı, yerlerine yenileri yapıldığı için kaybettiklerinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Ataç, ''Bir sektöre hizmet etmiş binaların korunması çok önemli. Yeni kent belleğinin oluşması için bunların yapılması gerektiği söyleniyor ancak bizi, yeni bellek değil eskisi ilgilendiriyor'' diye konuştu.

Ataç, sempozyum kapsamında yurt içi ve yurt dışından katılacak sanatçıların, pişmiş topraktan heykeller yaparak kente armağan edeceklerini, sempozyumda, bilimsel sunumlar yapılacağını, seramik sergileri ile geleneksel üretim yapan üreticilerin sergilerinin açılacağını ve konserler verileceğini söyledi.

Sempozyumun tanıtımına yardımcı olmak üzere; Avusturya, İspanya, Romanya, Portekiz, Macaristan, İtalya, Slovakya ve Endonezya'dan 10 gönüllü öğrenci katıldı.

Öğrenciler adına konuşma yapan Portekizli Rui Diago Moreia Barbosa, ''Daha çok basın ayağı konusunda yardımcı olacağız. Burada çektiğimiz videoları ve fotoğrafları ülkemizde paylaşacağız'' dedi.

Sempozyum'a 11 sanatçı katılıyor

10 Eylül'de eski Kurt Kiremit Fabrikası alanında başlayacak sempozyum kapsamında 6'sı yurt dışından olmak üzere 11 sanatçı katılacak.

İnci Çayırlı yönetimindeki Tepebaşı TSM Korosu, Alpay ve Volkan Konak Sempozyum süresince konser verecekler. Çin Akrobasi grubunun da gösteri yapacağı sempozyum, Taylan Erler Jazz Orkestrasının konseriyle sona erecek.