Uluslararası Standartlarda Bir Konut Projesi: White Side Apartments



ABInvestLAREF ortaklığında Aralık 2007'de inşaatına başlanan White Side Apartments projesi hızla devam ediyor. Çekmeköy'de Hazinedaroğlu_Özkan tarafından yapılan inşaatın şu ana kadar yüzde 50'si tamamlandı. ABInvest, White Side yatırımı ile Çekmeköy gibi hızla gelişen bir bölgede, farklı ve tek olan bir konsept sunuyor. Projenin marka vaadi ise alıcılarına uluslararası standartlarda konut anlayışını sunmak. ABInvest tarafından geliştirilen White Side Apartments, özgün ve albenisi yüksek mimarisiyle, kişiliğini yansıtmak ve yaşam kalitesini yüksek tutmak isteyenlere ideal bir seçenek olarak sunuluyor.

Ocak ayında satışına başlanan projede, 242 daire yer alıyor. 2008 yılı için satış ve pazarlamada, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ön plana çıkarılarak birebir pazarlama aktivitelerine önem veriliyor. Projede, ABInvest bünyesinde kişiye özel ödeme planları ve farklı kredilendirme seçenekleri de sunuluyor. 9 bin 500 YTL’den başlayan peşinatlarla White Side'den daire sahibi olunabiliyor. Kişi, peşinatına göre faiz oranını belirleyebiliyor; dilerse Millennium Bank çözüm ortaklığından yararlanarak 180 aya kadar kredilendirebiliyor. Daire fiyatları 190 bin YTL’den başlayarak 850 bin YTL’ye kadar çıkıyor.

Tasarım ve kalitenin ön plana çıkarıldığı projede '0 hata' teslimi hedefleyen 'keşif gezisi', 'kişisel tasarımlar', 'esnek ve basit ödeme kampanyaları', Türkiye’de ilk kez uygulanan ve sunulan 'tapu sigortası', 'ilk 6 ay ücretsiz teknik servis' gibi özellikler dikkat çekiyor.

Tatsuya Yamamoto / TAGO Mimarlık ofisinin deneyimi ile Avrupa yaşam standartlarını bir araya getiren White Side dairelerini, diğer projelerden farklı kılan en önemli özellikleri, geniş ve yüksek pencereleri, sade iç mekân tasarımları, kaliteli malzeme seçimi ve dairelerin ortalama 1+1 veya 2+1 bir daireden daha geniş yaşama alanları sunuyor olması. Büyüklüğü 68 m2 ile 303 m2 arasında değişen  daireler içinde yer alan ‘Akıllı Ev’ güvenlik sensörleriyle daire sahibi yangın, gaz kaçağı, su basması ve hırsızlığa karşı güvende olacak. Ayrıca dairedeki ısı kontrolü de uzaktan kumanda ile yönetilebilecek.

Tapu sigortası veren tek konut projesi

ABD’de geliştirilmiş bir mülkiyet sigortası ürünü olan ve ev sahiplerini, yatırımcıları,  tapu/mülkiyet ile ilgili kusur ve sorunlardan doğacak olası kayıplara karşı koruyan Tapu Sigortası, Türkiye’de ilk kez AB Invest aracılığı ile Fiba Sigorta ve First Title güvencesiyle uygulanacak. ABInvest, bu poliçe ile konut alıcılarını mülkiyeti tehdit edebilecek risklere karşı güvence altına almış olacak.

ABInvest  

Gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanında  faaliyet gösteren ABInvest, 2005 Mayıs'ında kuruldu. ABInvest, $ 60.000.000 yatırım değeri olan White Side Apartments projesini Kuzey Avrupa’nın önde gelen yatırım fonlarından biri olan LAREF ile kurduğu ortak girişimle hayata geçiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Arslan ve Eş Başkan Melih Arslan’ın liderliğindeki ABInvest, uzman kadrosuyla arazi geliştirmeden anahtar teslimine kadar, satış dahil olmak üzere gayrimenkulün her aşamasında iş ortaklarıyla birlikte fark yaratacak çözümler sunmayı hedefliyor.

LAREF

LAREF, İzlanda’nın 2. en büyük finansal kuruluşu olan Landsbanki ile merkezi İzlanda’da bulunan ve 1,7 milyar € değerinde varlık yöneten Askar Capital'in ortaklığında kurulmuş bir gayrimenkul yatırım fonu. Landsbanki’nin aktif toplamı ise 50 milyar USD. Verdiği hizmetler arasında global gayrimenkul yatırımları yönetimi olan Askar Capital, LAREF gayrimenkul yatırım fonu aracılığıyla farklı ülkelerde gayrimenkul projelerinin finansmanına katkı sağlıyor.