Uluslararası Yapı/Turkeybuild 2008 Ankara Fuarı Açıldı



Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Yapı/Turkeybuild 2008 Ankara Fuarı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ve YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol tarafından açıldı.

12 Ekim tarihine kadar Ankara Altınpark Expo Center Fuar Alanı’nda devam edecek olan fuar, Başkentlileri yapı sektörünün en son yenilikleriyle bir araya getiriyor. Yaklaşık 1.500 farklı ürün segmentini aynı çatı altında buluşturan fuarda, ürün ve malzemeler konusunda uzman statüsünde birçok yetkili bulunacak. Fuarda ziyaretçiler, yapıdaki en son teknolojiler ve uygulamalar hakkında bu uzmanlardan bilgi alma imkanı elde edebilecekler.

32 ülkeden 220 firma katılıyor

Fuarın açılış töreninde konuşma yapan YEM Genel Müdürü Güven Cantürk, “Merkezimizin uluslararası boyuta taşıdığı, geleneksel hale gelen Yapı Ankara Fuarı, bu yıl 11.500 metrekare alanda, 32 farklı ülkeden 220 firmayı ağırlıyor. Özel ve kamu sektör temsilcileri ile karar vericilerin ziyaret ettiği fuar, günümüzde kullanılan çağdaş teknolojilerin tanıtılacağı önemli bir platform” dedi.

Doğan HasolTürkiye’nin ilk uzmanlık fuarı

YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, yerli ve yabancı üreticileri bir araya getiren fuarın, Türk yapı sektöründe önemli bir bilgi platformu olduğuna değinerek, “Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olan Yapı Fuarı, aynı zamanda ilk uzmanlık fuarıdır” dedi.

Son günlerde yaşanan küresel ekonomik krize de değinen Hasol, “Meslek hayatım boyunca birçok kriz yaşadım. Bu krizden de başarıyla çıkacağımızı düşünüyorum. Önemli olan bütün bu bunalımları soğukkanlı bir şekilde aşmaya çalışmaktır” şeklinde konuştu.

Erdoğan BayraktarKrizi yapı sektörüyle aşacağız

Açılış töreninde söz alan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da dünyanın çok ciddi bir krizden geçtiğini belirterek, “Dünya, 1929 yılında yaşanan büyük ekonomik krizden yapı sektörü sayesinde çıktı. Bugün de ekonomileri büyüten yapı sektörüdür. Ekonomik krizin Türkiye’deki etkilerinin en az zararla aşılması için yapı sektörünün metanetli duruşu çok önemlidir” dedi. YEM’in çalışmalarını takdire değer bulduğunu söyleyen Bayraktar, Yapı Fuarı’nın yapı malzemeleri ve standartlarına kalite getirdiğini, müteahhitler arasında bilgi akışı sağladığını belirtti.

Son olarak söz alan Bakanlık Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan da yapı sektörünün içinde bulunduğu durumdan dolayı endişe duymadığını, ekonomik krizin kolayca aşılacağına inandığını söyledi.

Uluslararası Yapı/Turkeybuild Ankara Fuarı

1988 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Yapı/Turkeybuild Ankara Fuarı, Başkentteki firmalara sektörün karar mekanizmalarıyla iletişime geçmek için büyük bir fırsat sunuyor. Yapı sektöründeki en son teknoloji, ürün ve hizmetlerin sunulduğu fuarda katılımcı firmalar ve ziyaretçiler ortak bir platformda, karar merciinde bulunan üst düzey yöneticilerin görüş ve önerilerini alma ve uygulamada karşılaşılan sorunları tartışma fırsatını elde ediyor.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Yapı/Turkeybuild 2008 Ankara Fuarı, 30.000 kişi ziyaretçi potansiyeli ve 11.500 m2’lik sergileme alanıyla Ankara’nın en büyük fuarlarından biri olma özelliğini taşıyor. Başkent Ankara’da özellikle kamu yatırımlarında karar vericilere sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri görme imkânı sağlayan fuar, mimarlar, mühendisler ve son kullanıcıları bir araya getirecek. Fuarda firmalar yapı, inşaat malzemesi ve teknolojisi konusunda her türlü malzeme ve hizmetlerini etkin bir şekilde tanıtma fırsatı da elde edecekler.

Uluslararası Yapı/Turkeybuild 2009 Fuarları Takvimi

32. Uluslararası Yapı/Turkeybuild 2009 İstanbul Fuarı  / 06 – 10 Mayıs 2009
22. Uluslararası Yapı/Turkeybuild Ankara Fuarı  /  01 – 04 Ekim 2009
15. Uluslararası Yapı/Turkeybuild 2009 İzmir Fuarı  /  22 – 25 Ekim 2009