Unakıtan Şimdi de Ormanları Satacak



Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ormanların devlet elinde iyi işletilemediğini belirterek ormanların da özel sektöre açılması gerektiğini söyledi. Özel sektör tarafından yürütülen 61 adet hidroelektrik santralin (HES) temel atma töreninde konuşan Maliye Bakanı Unakıtan, "Enerjisi olmayan bir ülke, çek kuyruğunu gitsin, işe yaramaz. Türkiye’nin petrol faturası bu yıl 52 milyar dolar olacak" dedi.

"Elektrik piyasasını tam rekabete açana kadar özelleştirmelere devam edeceğiz" diyen Bakan Unakıtan özel sektörün önündeki engelleri kaldıracaklarını, yerli-yabancı ayrımı yapmayacaklarını söyledi. Unakıtan, "Şimdi bakın ormanlara, devretmişiz, milyonlarca hektar orman, nasıl işletiliyor. 'Siz çok iyi işletiyorsunuz.' Bana göre hiç iyi işletilmiyor. Özel sektörü sokun oraya. Gidin bakalım kuzey ülkelerinde, Kanada’da özelleştirilmiş ormanlara bir bakın nasıl yapmış adamlar" dedi.

Elin Çinlisi işletiyor

Çevre Bakanı Eroğlu’nun madenlerin özel sektöre açıldığını anımsatması üzerine Unakıtan, "Ben gittim senin memleketine Afyon’a bakanım. Elin Çinlisi işletiyor, gökten zembille mi indiler?" dedi.

Atatürk Barajı'nı Geçecek

Toplam kurulu gücü 2 bin 778 MW olacak olan 61 HES’in toplam büyüklüğü, toplam kurulu gücü 2 bin 400 MW olan Atatürk Barajı’ndan daha büyük bulunuyor.

Yüzde 77’si bitmiş baraja dört bakanlı açılış

Bakan Eroğlu, Şimşek, Unakıtan ve Çiçek olmak üzere 4 bakanın katılımı ile beş noktadan canlı yayınla eşzamanlı olarak "temeli atılan" 61 projeden bazılarının fiili gerçekleşme oranının yüzde 77’ye kadar çıktığı belirlendi.