Üniversite Öğrencilerinin Bitirme Projeleri Unilever'den



Unilever Türkiye Lojistik departmanı, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerle yeni bir projeye başlıyor. Sabancı, Bilkent, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi’yle yapılacak çalışma sonucunda Unilever lojistik profesyonelleri, endüstri mühendisliği öğrencileri ve akademisyenleri bir araya gelecek. Çalışma süreci, öğrencilerin bitirme projelerini içerecek.

Proje kapsamında Bilkent, Boğaziçi, Orta Doğu Teknik ve Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencilerinden oluşan birer grup, yıl boyunca bir çatı altında talep planlama, müşteri servisi, depolama-dağıtım ve sürdürülebilirlilik alanlarında dört farklı proje yürütecek. Projeler birbirleriyle de ilişkide olup, grupların farklı bakış açılarını yansıtmalarına imkân sağlayacak.

Yakın zamanda aynı yolları geçerek Unilever ailesine katılmış olan yönetici adaylarının (management trainee’lerin) danışmanlığında çalışacak olan gruplar, yıl boyunca diğer üniversite grupları ve akademisyenlerle de bir araya gelecek. Proje boyunca hem kendileri için hazırlanmış eğitimlere dahil olacaklar, hem de Unilever’in farklı departmanlarını tanıma ve yöneticileriyle tanışma fırsatı yakalayacaklar.

Öğrenciler projelerini tamamlarken, sadece işin bir parçası olmayacak, diğer üniversite akademisyenleri ve öğrencileriyle de bir araya gelmiş olacaklar. Böylece henüz işe başlamadan tüm iş süreçlerinin içinde olarak, farklı kişilerle çalışma fırsatı bulacaklar ve aynı amaç doğrultusunda çalışma fırsatı yakalayacaklar.