Ünlü Saraya "Bakımsızlık" Eleştirisi



İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, başta Buckingham Sarayı olmak üzere kraliyet ailesine ait konutların durumlarının kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi. 

Komisyondan yapılan açıklamada, kraliyete ait konutların üçte birinden fazlasının bakımsız ve tamire ihtiyacı olduğu belirtildi. Komisyon başkanı milletvekili Margaret Hodge raporda, "Kraliyete ait konutların yüzde 40'ının onarıma ihtiyacı var. Buckingham Sarayındaki ısıtıcı kazanlar 60 yıldır değiştirilmedi. Windsor Kalesinin yatak odaklarında sorunlar var ve Kraliyet Resim Galerisi'nin tavanı akıyor" ifadelerini kullandı.

Raporda, konutların bakımı için Buckingham Sarayı'nın Kraliçe 2. Elizabeth sarayda olmadığı zaman daha fazla ziyarete açılması, böylece daha fazla para kazanılması gerektiği tavsiyesinde de bulunuldu.  

Komisyon raporunda ayrıca, 2012- 2013 yıllarında vergi mükelleflerinden kraliyete aktarılan miktarın 31 milyon sterlin olduğu, harcamaların ise 33 milyon sterlini bulduğu kaydedilirken, "bu paranın kraliyet konutlarının yenilenmesi için kullanılmadığı" belirtildi.