Urban Flashes'dan İstanbul'a Mikro Kent



Uluslararası Kentsel Tasarım Grubu Urban Flashes’ın İstanbul’a ilişkin çalışmalarından oluşan Mikro-Kent İstanbul başlıklı sergi 29 Mayıs-31 Temmuz arasında İstanbul'da...

2003 te Urban Flashes ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Kamusal Alanda Kültürel Yamalar” başlıklı atölye çalışmasında İstanbul’u inceleyen tasarım grubu, atölye sonrasında da başladıkları projelere devam ederek çeşitli öneriler geliştirdiler.

Mimarlar, şehir plancılar, eleştirmenler ve sanatçılardan oluşan UrbanFlashes, modern kentlerin, klasik planlama disiplinlerinin dışında, gündelik yaşamın kendi güçlerinden ve dinamiklerinden yola çıkan mikro ölçekli kentsel taktiklere gereksinim duyduğunu, modern kent yaşamının kolaylaşması için doğru ve küçük müdahalelerin yeterli olduğunu savunuyor.

Grubun İstanbul için yaptığı çalışmalardan video projeksiyonları, çizimler, maketler ve fotoğraflarla aktarıldığı sergi, kapsamında Ti-Nan Chi, Üsküdar meydanı için yaptığı yeni düzenlemesini, Svein Hatloy ve grubu Sütlüce’de yaşamın iyileştirilmesine yönelik projelerini, Esra Akcan İstanbul kıyılarının farklı gruplar tarafından kullanması konusunda ürettiği 12 senaryoyu, Guiterrez ve Portfaix göçmen nüfusun kent ile ilişkisini konu aldığı video filmini sergiliyor. Sohn-Joo Minn ve Heterotopya Grubu “kalıcılık/geçicilik” temasını İstanbulun gündelik yaşam pratiklerinden hareketle irdelerken, Nicholas Boyarsky ve Peter Lang çalışmalarını Boğaziçi üzerinde yoğunlaştırıyorlar. İstanbul’a sanatçı gözüyle bakan Karl-Heinz Klopf, Anna Ferrer ve Oda Projesi ise sergiye video projeksiyon, afiş ve fotoğraf çalışmalarıyla katılıyor.

YER : Garanti Galeri
TARİH : 29 Mayıs - 31 Temmuz 2004

Adres: İstiklal Caddesi 187 Beyoğlu (0212) 293 63 71