Üretim Özelleştirmeleri Öncesinde Bilgilendirme Arenası



Elektrik üretim özelleştirmeleri öncesinde yatırımcılara dönük bilgilendirme arenası düzenlenecek. Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen ''Enerji Arz Güvenliği ve Özelleştirmeler Arenası'' 24 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek.

''Yeni Yatırımlar ve Üretim Özelleştirmeleri'' başlıklı arenada üretim özelleştirmeleri geniş kapsamlı olarak masaya yatırılacak.

Bu kapsamda, üretim özelleştirmesi yol haritası, üretim sektörü özelleştirmelerinden beklenen fayda, özelleştirilecek santraller, üretim özelleştirmelerine yönelik özel sektörün beklentileri ve sorunları tartışılacak ve elektrik üretim sektöründeki mevcut durum anlatılacak.

Elektrikte arz güvenliği konusunun da işleneceği arenada, rüzgar, hidroelektrik, nükleer gibi enerji yatırımları ortamında karşılaşılan fırsatlar ve sorunlar da ele alınacak.

Arenada, ''Likit ve İyi işleyen Enerji Piyasasının Türkiye İçin Faydaları, Elektrik Arz Güvenliği ve Nükleer Santral Yatırımları, Arz Güvenliği, Yatırımlar ve Özelleştirmelerde Hukuki Düzenlemelerin Rolü, Elektrik Dağıtım Özelleştirmelerinde Gelinen Aşama ve Özelleştirme Sonrası Değerlendirmeler, Enerji Yatırımları ve Özelleştirmelerinde Yurtdışı Kaynaklı Proje Finansmanı İmkanları, Elektrik Üretim Özelleştirmeleri'' başlıklı konular tartışılacak.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Genel Müdürü açıklamalarda bulunacak

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ile EPDK Başkanı Hasan Köktaş'ın katılacağı arenaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun da katılarak bir konuşma yapması bekleniyor.

Bu arada, Arenada Akkuyu Nükleer Güç Santrali Genel Müdürü Alexander Superfin de nükleer güç santrali yatırımları, Türkiye hedefleri ve yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunacak.