Üretimini Arttıran Tesis Krize Direndi



Indesit Company, tüm dünyada yaşanan olumsuz finansal etkilere rağmen 2008 yılı için planladığı 1 milyon adet buzdolabı hedefini yıl bitmeden yakaladı. Indesit Company’nin Hotpoint-Ariston ve Indesit markalı buzdolapları ve derin dondurucularının imal edildiği Manisa Fabrikası, 2008 üretim hedefine Aralık ortasında ulaştı. Indesit'in buzdolabı imalatı yaptığı dört ülkeden biri olan Türkiye’deki Manisa fabrikasından Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştiriliyor.

Olağanüstü büyüme

Dünya çapında sahip olduğu 17 üretim tesisinden biri olan Manisa’daki buzdolabı fabrikası, son dönemde olağanüstü hızlı bir büyüme kaydederek, Indesit Company’i global pazarda üst seviyelere yükseltti. Üretim miktarını 2006’da bir önceki seneye göre yüzde 40 artıran firma, 2007’de de Avrupa ve Uzak Doğu’ya yaptığı ihracatı yüzde 80 düzeyine çıkardı.

Çin’den hiç korkmuyoruz

Indesit Company Manisa Fabrikası Müdürü Turgay Dağ, beyaz eşya sektörü olarak krizden otomotiv kadar etkilemediklerini ve Çin’in Avrupa’da kendilerine rakip olamayacağını kaydetti. Dağ, "Aralık ayının ilk yarısında, 1 milyonuncu buzdolabı, Indesit Company tarihinde ilk defa Manisa’da üretildi. 2008 yılında ürettiğimiz 1 milyon buzdolabı ile Manisa fabrikası, kurulduğu 1995 yılından beri toplamda 5 milyon 500 bin adede ulaştı" dedi.