Urla'daki 12 Odalı Tesis 3 Yıldır Açılmayı Bekliyor



Urlalı işadamı Refik Vural, 'hayır' yapmak isteyen annesi ve babası Nesrin-İsmet Vural adına okul inşa ettirmek istedi. Ancak Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, "Huzurevine daha çok ihtiyacımız var" dedi. Bunun üzerine, Belediye İmar İşleri Müdürlüğü’nde görevli mimarların hazırladığı proje ışığında, 12 Eylül İlköğretim Okulu’nun yanındaki, belediyeye ait boş araziye 12 odalı bina yapıldı.

400 bin liraya mal olan tesis, Mart 2007’de, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından açıldı. Ancak, personel yokluğu nedeniyle hizmete giremedi. Vural Ailesi, tesisin üç yıldır açılamamasının üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Torun Eren Vural, "Dedem yaşlı. Buranın hizmete girdiğini sağlığında görmek istiyor" dedi.

Huzurevini açtıktan sonra 'gerçeklerle' yüzyüze geldiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu ise, "Bu işi kendi bünyemizde yapamayacağımızı gördük. Çünkü rantabl (karlı) değil. Binayı, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne devrettik. 10-15 gün içerisinde bu sorun hallolur. Tesis hizmete girer" dedi.