URTİM, 'güvenli cephe iskelesi' EUROSCAF'ı tanıttı

Başta Rusya olmak üzere 25 ülkeye ihracat yapan URTİM, Yapı Fuarı’nda Alman Tipi Güvenli Cephe İskelesi EUROSCAF’ı tanıttı. 20 bin metrekarelik alanda kurulu fabrikasında yılda 30 bin ton kapasiteyle kalıp ve iskele sistemleri üreten URTİM, Yapı Fuarı’nda özellikle Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkan ülkelerinden gelen ziyaretçileri hedefliyordu. Irak, Azerbaycan, Türkmenistan ve Rusya’nın da dahil olduğu 25 ülkeye ihracat gerçekleştiren URTİM, üretiminin yüzde 60’ını ihraç ediyor.

Arap ülkeleri ticari üs oldu

Türkiye’nin şu an siyasal konumu itibariyle Arap ülkelerinin ticaret üssü haline geldiğini belirten URTİM Genel Müdürü Serdar Urfalılar, aynı şekilde daralan ekonomileri sebebiyle pek çok Avrupalı firmanın da Türk firmalarıyla iş birliği içerisine girmek istediğini açıkladı. Son yıllarda öne çıkan en önemli ülkelerden birinin Rusya olduğuna dikkat çeken Serdar Urfalılar, “Fuarda yeni ürünlerimizi farklı ülkelerden gelen ziyaretçilere sunma imkanı buluyoruz. URTİM olarak fuarda EURSCAF Alman Tipi Güvenli Cephe İskelesi ve FRAMASET Panel Kalıp sistemlerini sergiliyoruz” dedi. Önümüzdeki dönemde özellikle işçilik maliyetlerini yüzde 40 azaltan ve inşaatlara hız kazandıran FRAMESET Panel Kalıp sistemi ve EUROSCAF Alman Tipi Güvenli İskele sisteminin daha çok ilgi göreceğini düşünüyoruz” dedi.

2011’’de yüzde 40 büyüyecek

21 yıldır satış öncesi ve sonrası projelendirme, süpervizörlük, kalıp danışmanlığı hizmetleri ile inşaat firmalarına projenin başından sonuna kadar destek verdiklerini söyleyen Urfalılar, “Amacımız herhangi bir tedarikçi olmaktan ziyade, şantiyenin bitimine kadar çözüm ortağı olmak. Şu an geldiğimiz noktada 20.000 metrekare alanda kurulu fabrikamızda yıllık 30 bin ton kapasiteyle çalışıyoruz. Üretimimizin yüzde 60’ını ihraç ediyoruz” dedi. 2010 yılının ARGE ve otomasyon yatırımı yaptıkları ve yeni ihracat pazarları arayışına girdikleri bir yıl olduğunu ifade eden Urfalılar, “Geçen yıl Arap ülkeleri ile ticaretimizi arttırarak ihracat kapasitemizi yüzde 10 arttırdık. İç pazarda yaşanan ekonomik daralmadan etkilenmeden, yıl sonu yüzde 60 ihracat oranıyla 2010 yılını yüzde 35 büyüme ile tamamladık” dedi. Bu yıl Türk ekonomisinin yıldızının daha da parlayacağına inandıklarını vurgulayan Urfalılar, “URTİM olarak bu süreçte Rusya, Kazakistan gibi kuzey ülkeleriyle ticaretimizi daha da arttırarak, 2011 yılında yüzde 40 büyüme hedefliyoruz” dedi.

150’yi aşkın proje URTİM’in eseri

20 yılı aşkın bir süredir yurt içi ve yurtdışı 150’yi aşkın projede yer alan URTİM, İstanbul’da Otoport ve Dumankaya İkon, Rixos Elysium Suits ve Elysium Fantastic projelerini tamamlamak üzere. Bunun yanı sıra Erzincan ve Kars Havaalanı projeleri, Tekirdağ Hızlı Tren projesi ve Anadolu’nun birçok noktasında devam eden viyadük projeleri devam ediyor. Yurtdışında ise Azerbaycan’da Haydar Aliyev Merkezi projesi ve Türkmenistan’da Zoopark ve Aşkabat Alışveriş Merkezi ile Irak’taki Gulan Tower ve hastane projesi sürüyor.