Ürün Eğitimleri Isısan Bayilerine 2009’da da Satış Başarısı Getirdi



2009 yılı boyunca Isısan Akademi bayi eğitimleri, Isısan’ın iki bayi grubuna yönelik olarak ayrı eğitim programları ile gerçekleştirildi. Yıl boyunca devam eden eğitimlerin ilk aşaması olan Bayi Temel Eğitim Programı’nda, Isısan ürün gamındaki 15 ayrı markanın satış ve pazarlamasına yönelik detaylı bilgiler tüm bayilere aktarıldı. Temel eğitim programı ile her bayi çalışanına en az 60 saatlik eğitim imkânı sunuldu.

Isısan Akademi eğitimleri, Isısan bölge müdürlükleri ile Ankara ve Adana bölgeye bağlı Anadolu bayileri de olmak üzere 9 farklı grup halinde planlandı. Bayilere yıllık eğitim programının dışında, ihtiyaç doğrultusunda Isısan uzman mühendisleri ve eğitimcileri tarafından yerinde uygulamalı eğitimler de verildi. Temel eğitimlere ek olarak bayilerin uzmanlaştıkları alanlarda 3-4 günlük uzmanlık ve yetkilendirme eğitimleri ile bayi gelişimine destek olundu.

Isısan Akademi tarafından 2009 yılı boyunca sağlanan eğitimlerde; bireysel ısıtma sistemleri, yoğuşma teknolojisi ve kaskad uygulamaları, villa ısıtma, klima ve havalandırma tesisatı, merkezi ısıtma sistemleri, buhar tesisatı, ısıtma yan ekipmanları ve ileri tesisat teknolojileri,  güneş enerjisi sistemleri, toprak ve su kaynaklı ısı pompaları, hava kaynaklı ısı pompaları, split ve multi sistem klimalar, Skyair sistemler, çatı tipi ve kanallı klima sistemleri ve kanal dizaynı, soğutma grupları ve fancoil sistemleri, super multi, Mini VRV ve VRV sistemler ele alındı. Türkiye genelindeki bütün bayilerin katılımı ile gerçekleştirilen bayi eğitimi programında, iletişim ve müşteri ilişkileri eğitimleri de yer aldı.



Türkiye’nin 7 bölgesine, 4 mevsim sürekli eğitim

Eğitimler için Edirne’den Diyarbakır’a kadar tüm bayiler Isısan Akademi Uygulamalı Eğitim Merkezleri’ne davet edildi. Isısan’ın bölge müdürlüklerinde gerçekleştirilen bayi eğitimleri, hava şartları ve ihtiyaçlara bağlı olarak bölgelere özel eğitim programları ile gerçekleştirildi.

Isısan Akademi’den her servis teknisyenine yıllık 120 saat eğitim

Isısan Servis Müdürlüğü tarafından, Isısan servislerine sağlanan eğitimler 2009 yılında da devam etti. Isısan ürün gamındaki tüm ürünlerin servis yetkisinin bulunduğu Isısan Servisleri’ne yönelik olarak Isısan Akademi’de her servis çalışanına ortalama 120 saat eğitim verildi. Servis yetkililerine Teknik Yeterlilik Eğitimleri’nin yanında; iletişim, müşteri ilişkileri, temel finans ve muhasebe, telefonda etkili iletişim ve servis yönetimi gibi konularda da eğitimler verildi.