"Ürünlerimizi, Türkiye’nin Bütün Bölgelerinde Aranan Ürünler Haline Getirmeyi Hedefliyoruz"



2005 yılında Diyarbakır Organize Sanayi bölgesinde kurulan Diyor Orman Ürünleri, Dimer Group’un şirketlerinden biri. Bini aşkın çalışanıyla Türkiye’nin doğal taş sektöründe faaliyet gösteren en büyük kuruluşlardan biri olan Diyor Orman Ürünleri Genel Müdürü Tolga Kurtuluş, firmalarının ürün gamını, çevreci yaklaşımlarını ve almış oldukları sertifikaları www.yapi.com.tr için kaleme aldı.

Firma üretim tesislerinin, tomruk işleme fabrikası ve kapı & panel mobilya fabrikası olmak üzere 2 ana üretim ünitesinden oluştuğunu belirten Kurtuluş, 30 bin metrekare alan üzerine kurulu alanda 250 kişinin istihdam ettiğini ifade ediyor. Modern bir sanayi işletmesi olarak betimlediği Diyor firmasının çalışma alanını ise şöyle aktarıyor:

“ARTEDECOR markası altında mutfak ve banyo mobilyası, ARTEDOOR markası altında kapı üretmekte olup, perakende işlerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında konut, otel, iş merkezi ve hastane projelerinde ihtiyaç duyulan her türlü ahşap işlerini de yapmaktadır”.

Kurtuluş, Diyor’un insana ve çevreye verdiği önemi ise; “TSE, İSO 9001, OHSAS 18001 ve İSO 14001 belgelerine sahip olan ve toplam kalite yönetim sistemini benimsemiş bir firma olan Diyor, ürün kalitesinin yanı sıra insana ve çevreye verdiği önemi de almış olduğu belgelerle taçlandırmıştır. Ayrıca bilgi işlem altyapısına da önem verilmekte olup, tüm Dimer Group şirketlerinde olduğu gibi Diyor’da da Erp sistemi kullanılmaktadır” ifadeleri ile vurguluyor.

Sektöründe ülkemizin öncü kuruluşlarından biri olan Diyor, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin lideri ve örnek kuruluşu… Kurtuluş, firmanın 2009 yılında Diyarbakır’da açtığı bin 500 metrekarelik showroomda tüketicileriyle buluştuğunu, daha sonra 2011 yılı Nisan ayında Mardin’de açtığı ve 2012 yılı Nisan ayında Şanlıurfa’da açtığı yeni showroomlarda müşterileriyle buluşmaya, tecrübeli proje ve satış kadrolarıyla hizmetlerini arttırmaya devam ettiğini anlatıyor. Kurtuluş, Kürt Federe Devleti’nin başkenti Erbil’de bürosu ve teknik ekibi bulunan şirketin Kuzey Irak’ta tamamlanan ve devam eden projeleri bulunduğunu da sözlerine ekliyor.

Kurtuluş, Diyor firmasının 2010 ve 2011 yıllarında yapılan inşaat, makine, sistem ve teçhizat gibi kalemlerden oluşan, 3 milyon TL tutarındaki yatırımlar sayesinde firmanın kapasitesini 4 kat artırdığını ve yeni istihdam olanakları yarattığını belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

“Yeni inşa edilen ve bünyesinde yüksek kapasiteli bir kurutma fırını da bulunan tomruk ve kereste işleme fabrikasında yılda 12 bin metreküp ağaç işlenmekte, 6 bin metreküp kereste kurutma işlemi yapılmakta, palet, sandık, muhtelif kereste ve yılda 1 milyon 800 bin adet boy eklemeli kapı sereni imal edilmektedir. Özellikle kapı üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar sonrasında seri üretime uygun ileri teknoloji ürünü makinelerle donatılan üretim hattı, bin 200 metrekarelik cilahanesi ile otomatik kalibre ve boya makineleriyle, yılda 85 bin adet kapı yapabilecek, 650 bin metrekare panel işleyebilecek bir entegre tesis haline getirilmiştir. Firmamız, yaptığı yeni yatırımlarla üretim sahasını 5 bin metrekare artırmakla kalmamış, rekabetçi bir üretim için gerekli altyapıyı da tamamlamıştır”.

Kalite ve fiyat olarak sektörün önde gelen firmalarıyla rekabet edebilecek ürünler ürettiklerini de vurgulayan Kurtuluş, ARTEDECOR ve ARTEDOOR markalı ürünlerini önümüzdeki bir yıl içinde Türkiye’nin bütün bölgelerinde aranan ürünler haline getirmeyi, yeni dış pazarlara sunmayı, yurtiçinde ve yurtdışında yeni satış noktaları açmayı, elit projelere imza atmayı ve sektöründe Diyarbakır’ı marka şehir yapmayı hedeflediklerini söylüyor.

Diyor, 02 - 06 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Yapı fuarına yeni trend mutfak, banyo dolapları ve kapılardan oluşan özel koleksiyonları ile katılarak, fuara ve müşterilerine heyecan taşımaya devam edecek.