Marmaray'da Deneme Seferleri 2008'de Başlayacak



Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayacak projenin planlandığı gibi gittiğini söyledi. Türkiye ile Japonya arasındaki Fatih Sultan Mehmet Köprüsu'nden sonraki en büyük işbirliği projesi olan Marmaray'da geri sayım başladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Marmaray Projesi'nin gayet güzel ve planlandığı gibi sürdüğünü" ifade ederek, "2008 yılının sonunda inşallah deneme seferlerine başlayacağız" dedi. Japonya Başbakanı Juniçiro Koizumi ile Ankara'dan İstanbul'a gelen Bakan Yıldırım, basın mensuplarının sorularım yanıtladı.

Yıldırım, Başbakan Koizumi'nin bugün Marmaray Projesi'ne ilişkin programı olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Proje hakkında firma yetkilileri ve bizden bilgi alacak. İstanbul ve Japonlar için çok önemli bir proje. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra gelen en büyük Türk-Japon işbirliği. Projenin gidişatı, büyüklüğü hakkında detaylı bilgi kendisine verilecek."
Bilgilendirme gezisinin denizden gerçekleştirileceğini ifade eden Yıldırım, "İhtiyaç olursa ben de bulunacağım. Marmaray Projesi'nin gidişatı hakkında teknik bir gezi olacak. Proje, gayet güzel, planlandığı gibi gidiyor. 2008'in sonunda inşallah deneme seferine başlayacağız" dedi.