Uşak'ta 450 Milyon Liralık Kentsel Dönüşüm Çalışması



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin geleneklerine ve dokusuna uygun modern şehirler kurmak istediklerini söyledi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve projeyi sürdüren inşaat firmalarının yetkililerinden bilgi alan Turan, projenin yaklaşık 430 bin metrekarelik alanda iki etap halinde gerçekleştirildiğini belirti. Proje maliyetinin yaklaşık  450 milyon lira olduğunu anlatan Turan, bunun kentsel dönüşümün en iyi örneklerinden biri olduğunu kaydetti.

Turan, TOKİ'nin kentlere özel tasarımlarla kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdiğini, kentlerin geleneklerine uygun projelere ağırlık verdiklerini ifade ederek, "Prensip olarak sadece barınma amaçlı projeler yapmıyoruz. Çünkü insanımızın bizden beklentileri değişti. Her şehrin ayrı bir dokusu var. Biz de o dokuya uygun projeler hayata geçirerek geleneklerine uygun modern şehirler kurmak istiyoruz. Esnafla vatandaşların bir arada yaşadığı, caddesi, meydanları, kültürleri olan mahalleleri, yeni yaşam alanlarını oluşturuyoruz" dedi.

Şehir merkezlerinde yüksek mimari projeler yerine yatay mimari projeleri uygulamaya başladıklarını dile getiren Turan, Uşak'taki projenin de bu anlamda örnek olduğunu, 2015 yılında 50 bin konut inşa edeceklerini, bu konutların yüzde 40'ının kentsel dönüşüm projeleri kaynaklı olarak gerçekleştirileceğini bildirdi.

Turan, TOKİ konutlarının yüzde 85'inin orta ve dar gelirlilere yönelik olduğunu, bundan böyle emeklilere yüzde 20-25 öncelik kontenjanı ayıracaklarını belirterek, "TOKİ'nin yaptığı her projede emeklilere belirli oranda kontenjan ayıracağız. Şanlıurfa'da, Mardin'de yürütülen projelerde buna başladık. Bundan böyle devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Cahan ise projenin 2016 yılının ilk yarısında tamamlanacağını kaydetti.