Uşak'taki Çöplük Doğanın Düşmanı



Çevreciler, bu sözlerle çevre felaketine dikkatleri çekti. "Katı atıkların hiçbir ayrıştırma yapılmadan toplanması, ormanlık alana ve tüm kente ciddi zarar veriyor" denildi.

Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri, Karaağaç Mahallesi’ndeki çöplükte incelemede bulundu. Katı atıkların hiçbir ayrıştırma yapılmadan depolandığı yer, Uşak’ın yüzkarası, doğanın düşmanı olarak gösterildi.

Dernek Başkanı Hasan Yüksel, yakındaki orman başta olmak üzere çevreyi kirlettiğini, ciddi tehlike yarattığını söyledi. Yüksel, belediyenin düzenli çöp depolama alanından çok atıkları ayrıştıracak merkez yapmasını istedi, her gün dağı taşı dolduran çöplerin çevre katliamına yol açtığını vurguladı. Yüksel, "Şehrin çöpleri en verimli, ormanlık bir alanda toplanıyor. Bölge, katı atıklarla dolmuş durumda. Zaman içinde doğa büyük ölçüde tahrip edildi. Sürekli kendi içinde yanan çöp, pis kokuya ve yoğun dumana da neden oluyor. Herkes bu durumdan rahatsız. Utanç veren bu durumdan ne yapıp edip kurtulmalıyız" dedi.

"Yeni tesis kurulmalı"

Hasan Yüksel, çöplüğün yıllar önce mesire alanı olduğunu hatırlattı, şöyle konuştu: "Ovademirler köyüne planlanan çöp depolama tesisinin bir an önce kurulması gerekiyor. Belediyenin bu tesis yüzünden mahkemelik olduğu köydeki vatandaşlarımız mutlaka ikna edilip, işe başlanmalı. Uşak halkı da memleketlerini bitiren çöp sorunu karşısında artık seyirci kalmamalı."