Üsküdar Meydanı Trafiğe Kapatılıyor

Marmaray çalışmaları Üsküdar'da hızlandı. Meydan yavaş yavaş araç trafiğine kapatılıyor. İlk yasak, hatlı minibüslere geldi. Artık Ümraniye ve Esatpaşa'dan gelen minibüsler Altunizade'den geri dönecek. Üsküdar'a gitmek isteyenler İETT tarafından ücretsiz taşınacak. Yasak, meydandaki çalışmalara göre diğer hatlar ve özel araçlara için de genişletilecek.Üsküdar meydanındaki araç yasağından ilk olarak Ümraniye - Üsküdar ve Esatpaşa - Üsküdar hatları etkilenecek.

Sabah saatlerinde başlaması planlanan yasak, haftabaşı yoğun trafik nedeniyle öğle saatlerine ertelendi. Sonra da kurumlararası iletişim nedeniyle akşam saatlerine kaldı. Çok sayıda zabıta ve trafik polisi minibüslerin son durağı olarak gösterilen Altunizade aktarma istasyonunda gün boyunca bekledi.

105'i Ümraniye hattında çalışan yaklaşık 200 minibüs şoförü ise günboyu rutin seferlerini yapıp gözucuyla da gelişmeleri izledi.

Uyarı levhaları asıldı
İETT Üsküdar meydanındaki duraklara uyarı levhalı astı. İskele, çarşı ve Altunizade aktarma istasyonundan ring seferlerine binenler ücret ödemeyecek.Üsküdar meydanı zaman içinde tüm araç trafiğe kapanacak. Boğaz hattından gelenler küçüksu'dan, E-5'ten gelenler ise Harem'den çevrilecek.İETT de Altunizade'den olduğu gibi bu merkezlerden de İstanbulluları iskeleye taşıyacak.